Misschien wel de beruchtste wedstrijd van het seizoen: ‘De Backtees’. De naam zegt het al, de mannen slaan dan van wit en de dames van geel. Wat niet alleen betekent dat er aanmerkelijk meer meters overwonnen moeten worden, maar ook dat de spelers op plekken komen waar ze anders nooit komen, dat de baan er dan plotseling heel anders uitziet en dat de ‘nieuwe’ hindernissen variëren van lang gras tot als de Noordzee zo brede waterplassen.

Niettemin vlogen de 21 deelnemers en deelneemsters – onder wie de nagelnieuwe leden George en Marion Vlaar – op Tweede Pinksterdag vol goede moed uit de startblokken. Opgepept uiteraard ook door de uitstekende weersomstandigheden. Man of the match werd Walter Weber, webmaster Co Scholten – op spoedcursus bij Peter Lind om zijn swing te verbeteren – verging het helaas iets minder. Zie daarvoor de uitslag met daarin voor het eerst de uitslag in drie categorieën.

Speciale vermelding verdient de prestatie van de momenteel in topvorm verkerende Mart Bakker. Het feit dat hij in het Pinksterweekeinde ruim vier (!) punten van zijn handicap afhaalde, gaf hem blijkbaar zoveel moraal dat hij niet in het minst tot zijn eigen verbazing de longest drive op z’n naam bracht. Barbara Wasch deed dat bij de vrouwen en de tweary (2e slag dichtst bij de hole) werd een prooi voor Jos van der Werf.