Vandaag was al weer de laatste wedstrijd van de door Loos Beton gesponsorde zomercompetitie. Wij zijn natuurlijk allemaal super blij met de sponsoring maar het lijkt mij dat Dirk en consorten wel wat meer uit hun sponsoring kunnen halen. Blub media een andere zeer gewaardeerde sponsor van de club heeft heel vindingrijk op de teebox van hole 4 afslagmarkers in de vorm van een vis laten plaatsen en in de vijver zien we een zeer opvallend reclamebord van hen. De mensen van de marketing afdeling bij Loos Beton zijn denk ik geen golfers anders zouden geïnspireerd door deze reclame uitingen van Blub ook wel met wat ideeën zijn gekomen. Niets is natuurlijk eenvoudiger dan in analogie met de visjes van Blub een paar blokjes van beton op de afslagplaats van een hole te zetten. En die blokjes de juiste kleur geven (wit, blauw, geel, rood of oranje) lijkt mij ook niet zo’n probleem. Een stap verder is natuurlijk het plaatsen van een echte bunker van gewapend beton. Als ze die plaatsen op hole 6 voor de afslag van de dames hebben de dames gelijk een mooie schuilplek voor als ze in een flight met een heer spelen. De opening is natuurlijk richting de hole zodat geen van de heren hun balletje er in kan slaan en verder is de zijkant en bovenkant natuurlijk afgedekt met grond en bekleed met gras. Voordeel is verder dat bij slecht weer de bunker ook kan dienen als schuilplaats en ik zie sommige dames al dromen van een toilet. Ik weet niet hoe goedgevuld de orderportefeuille van Loos Beton is, maar het zou mooi zijn als het gerealiseerd zou kunnen worden voor aanvang van de zomercompetitie.

De winnaar van de competitie van dit jaar (Sandra Kerkvliet) is dan de juiste kandidaat om de bunker voor geopend verklaren. Ik weet eerlijk gezegd niet wat gebruikelijk is, maar voor mijn part smijten we (eigenlijk Sandra dus), net als bij een schip, een fles Champagne tegen de muur. We kunnen Sandra natuurlijk ook gewoon een lintje laten doorknippen. Dat lint kan dan mooi vastgehouden worden door Fake de Jonge en Piet den Dulk, zij werden respectievelijk tweede en derde bij de zomer competitie.
Naast de gewone competitie was het vandaag ook de laatste wedstrijd van maandbeker. Wie goed naar de foto van hiernaast kijkt zal begrijpen dat die prijzen gewonnen werden door Joost Vertelman, Cees Siekerman en Piet den Dulk (Piet omdat hij twee prijzen in zijn handen heeft). Wie nu op welke plaats geëindigd is valt niet op te maken uit deze foto. Alle prijzen zijn precies hetzelfde: een fles witte wijn van het merk Croix d’Or, een kaasplankje en een statief met naamplaatje dat dan weer wel verschilt in benaming. Zo’n fles Croix d’Or is natuurlijk prima voor de winnaar, maar zouden een Croix d’Argent en een Croix de Bronze niet bestaan? Voor de duidelijkheid, het flesje Croix d’Or zou naar Piet moeten gaan, het flesje Croix d’Argent naar Cees en de fles Croix de Bronze naar Joost.
Naast de prijzen voor de zomercompetitie waren er ook nog dagpijzen te verdienen. Ik weet niet wat er met wedstrijdleider Jos van der Werf aan de hand was, maar vandaag kon er zowaar met een tweary op hole 2 of hole 5 een balletje verdiend worden. De tweary op hole 2 werd een prooi voor Frank Braas, die van hole 5 ging naar Thierry Dol. Ook de club van 100 raakte vandaag weer twee ballen kwijt. Fake de Jonge sloeg maar weer eens een birdie op zijn favoriete hole (hole 6) en Piet den Dulk deed dat op hole 4. Tenslotte dan nog de dagwinnaars: derde werd Sandra Kerkvliet die ondanks een fikse blessure aan haar schouder (na afloop gelijk in het ijs) toch nog 35 punten bij elkaar sloeg. Frank Braas en Sam Sneek harkten allebei 36 punten bij elkaar, maar door een iets betere tweede negen gingen de drie balletjes naar Sam en de twee balletjes naar Frank.

Guus