Zojuist werd ik door Cock gebeld met de trieste mededeling dat Marijke afgelopen zondag is overleden. We hebben Marijke door haar ziekte de laatste jaren nog maar weinig gezien, maar vanaf het begin was zij een graag geziene gast (die kon je er wel bij hebben).

Op de foto zien we Marijke in actie bij het slotfeest van 2016. Bij het slotfeest worden er altijd wat extra holes bijgemaakt en zo was er ook een hole vanaf de witte afslag van hole 3 naar een nieuw geplaatste hole achter die van hole 2 (zeg maar ter hoogte van het startershuisje). Die dag was vast Marijke’s mooiste golfdag want ze sloeg gewoon een hole-in-one op deze hole. Kijk je naar de foto dan zou je denken dat Marijke (als reïncanatie van de Rode Kaperkapitein) gelijk de hele hole opeist, maar het gaat natuurlijk om dat balletje onderaan de vlaggestok.

Cock wist mij verder te vertellen dat er aanstaande donderdag van 19 tot 20 uur een gelegenheid is ter condoleance (bij hem thuis) en dat de crematie aanstaande zaterdag om 16 uur in de Waerdse Landen plaatsvindt. Op de golfbaan ligt het overlijdensbericht.

Wij wensen Cock, Gilian en alle andere familieleden en vrienden sterkte in deze moeilijke tijd.