Wij jongens van de gestampte pot weten natuurlijk dat juli traditioneel de hooimaand wordt genoemd. Eigenlijk klopt dat niet meer, er wordt weinig meer gehooid en als het al gedaan wordt dan is het meer in juni (de zomermaand). Aan de baan kunnen we wel zien waarom, de greens liggen er prachtig bij, maar op de fairways waan je je al snel op Kreta of Italië (niets mis mee overigens). Het is dan ook niet meer dan logisch dat wij de hooimaand afschaffen en overgaan op de loesmaand als eeuwig eerbetoon aan het fantastische spel van Loes van der Wal (40 stableford punten). Loes speelde met Thierry Dol en Peter Buis en was zo verstandig om halverwege de wedstrijd maar te stoppen met het zoeken naar ballen van de flightgenoten (“ze vlogen alle kanten op, ik werd er gek van“). Het eigen spel gaat voor en daar kunnen we Loes alleen maar gelijk in geven. Ze kreeg dan ook terecht de door Loos betongroep gesponsorde maandbeker en bijbehorende eerste klas parkeerplaats. Volgens Arie Floris kon zij die prijs beter aan manlief Herman geven, die heeft er tenminste nog wat aan (woorden van Arie, niet van mij). In haar overwinningsspeech vertelde Loes dat zij vandaag speelde met een missie. Ze heeft een paar kennissen die ernstig ziek zijn en Loes speelde vandaag speciaal voor hen. Mooi om te zien hoe zij met zo’n situatie om gaat en toch kan blijven lachen.
Terug naar het golfen. Tweede werd Jan Schrekker (38 stablefordjes) die heel lang rekende op de eerste plaats, zodoende een speech had voorbereid en die dan toch ook maar vertelde. Alle aanwezigen weten nu dat Belgische vrouwen erg dom zijn. Als zij  op vakantie gaan nemen ze 20 condooms mee, terwijl ze niet eens een lul hebben (erg ingekorte versie maar Jan vertelt ‘m graag nog eens). Derde werd voormalig duikboot Jan Grooteman die van een viertal golfers met 36 punten de laatste negen holes het beste speelde (20 punten).
De prijzen van de longest drive gingen naar de familie Bark. Het was onduidelijk wie nu precies wat kreeg omdat Erik beide prijzen (een etensbon en een golfballetje) in ontvangst nam. Hopelijk gaan ze er thuis geen ruzie over maken, wie nu wat gewonnen heeft.
Tenslotte vielen er ook nog vijf birdies. Vreemd genoeg hadden de flightgenoten van Loes, Peter en Thierry,  ieder een birdie, blijkbaar sloegen ze ook wel een paar ballen goed. Verder sloeg Erik Bark nog twee birdies, maar zoals jullie wel weten levert dat maar één vogeltje van sponsor Sam Sneek op. En niet vergeten, ook Jan Grooteman maakte nog een birdie.
Erik kwam tijdens de nazit nog met de suggestie om een aparte kantine te maken voor de footgolfers. Misschien dat hij toch wat minder op Purmerend moet golfen :-)

Guus