Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar het is Jan Schrekker gelukt een sterker deelnemersveld bij elkaar te krijgen dan ooit. Liefst 36 mensen gaan strijden om de felbegeerde titels met de bijbehorende prijzen. Er zijn zelfs staatsloten te verdienen waardoor het zomaar eens zou kunnen dat je volgend jaar met een miljonair door de baan loopt (voor sommigen is dat natuurlijk niets nieuws, doen ze bijna wekelijks).
Het is trouwens zeer verrassend dat het grootste deel van de deelnemers heeft gekozen voor het keezen (20 stuks), terwijl ze weten dat de kans op een overwinning daar niet zo groot is. Door mijn grandioze overwinning keez overwinning met het afgelopen vrijwilligersuitje weten de meeste wel dat ik aanstaande vrijdag de te kloppen man ben en dat er eigenlijk niet meer dan een tweede plaats in zit.
Bij de klaverjassers wordt het waarschijnlijk toch wat spannender, het is meer een geluksspelletje en je moet die dag net de goede kaarten krijgen. Alhoewel, sommige golfers hebben altijd alle mazzel van de wereld (jezus balletje, balletje via een boom toch weer naar de fairway, etc) en misschien hebben zij hetzelfde geluk met het kaarten. In dat geval wordt Sam Sneek (sponsor van een prachtige kalender) de geheide winnaar bij het klaverjassen.

Guus