Na afloop van de Zichtbouw herenmiddag ging het gesprek op het terras vreemd genoeg niet over de gespeelde wedstrijd maar vooral over de nieuwe trapleuning voor de ingang. Alle heren vonden het een uitkomst en snapten eigenlijk niet waarom die leuning er nooit eerder gekomen was. Toen ik mijn tafelgenoten vertelde dat dit een initiatief was van Loes van der W. opperde ze gelijk dat we die leuning dan de Loes-van-der-wal-leuning moesten noemen. Ik probeerde het ze uit het hoofd te praten met de opmerking dat er wel straten, bruggen en stadions naar personen vernoemd zijn, maar bruggen nog nooit. Daar zagen de heren geen bezwaar in. “Wij zijn zeker geen vereniging zoals andere verenigingen, wij zijn trendy en vooruitstrevend en wij gaan dit gewoon doen“. De heren zochten steun bij de spelers aan de andere tafels en iedereen was er gelijk enthousiast over. Alleen Herman stribbelde een beetje tegen. “De Loes-van-der-wal-leuning is toch veel te lang, maak er dan de van-der-wal-leuning van!“. Onzin volgens de aanwezigen, het gaat gewoon de Loes-van-der-wal-leuning heten.
Hoewel er niet over de wedstrijd werd gepraat was er natuurlijk wel een prijsuitreiking. Net voor de prijsuitreiking kwamen er een aantal dames het terras op. In eerste instantie dacht ik dat het ronde missen waren en verheugde me al op de kussen van de dames. Jammer genoeg bleek het niet zo te zijn en kwamen zij daar gewoon gezellig dineren.
Degenen die een lekkere pakkerd van de dames misliepen waren Hein D, ondergetekende en Aart K (respectievelijk 1,2 en 3). Alle drie heren kwamen met 19 stableford punten de baan af, maar Hein werd door een betere tweede helft eerste en ging er met een geheel gevuld doosje ballen vandoor. Ik ontving voor mijn prestatie een doosje met twee ballen terwijl Aart het met één balletje moest doen.
Het winterbier is blijkbaar op en zodoende kregen de winnaars van de bijzondere verrichtingen vandaag zowaar een seizoensbiertje dat bij de tijd van het jaar paste. De winnaars waren Bob G. en Gerard R.
Verder werden er vandaag nog drie birdies geslagen. De vogeltjes van die ene niet-louche makelaar gingen naar Jan de V., Piet den D. en natuurlijk ondergetekende.

Guus