Wie deze foto ziet denkt natuurlijk gelijk dat ik onwijs goed kan photoshoppen‚ĶūüėĀ
Maar hier zien we toch echt het grootste gedeelte van de deelnemers aan de damesochtend, vroeg na het middaguur, al volop aan het bier!
Vandaag, 14 februari, op de dag van de liefde notabene, had ik de eer om als inval-wedstrijdleider met de andere dames de zonnige wei in te gaan. Omdat mijn bouwjaar 1974 is en ik zelf nooit iets van het sherry dieet heb meegekregen in mijn jeugd, was ik nogal nieuwsgierig naar het door Guus eerder beschreven ‚Äėmateloos populaire dieet‚Äô. Uiteraard was ik ook benieuwd of er bij ons dames zijn, die √ľberhaupt nog wel eens een glaasje sherry na het golfen nuttigen‚Ķ
Nou, het antwoord laat zich raden, want de foto spreekt boekdelen…
Wij van de dinsdagochtend hebben liever Leffe!
Wel grappig dat we kennelijk de indruk hebben gewekt een nuffig soort tuttenclubje te zijn dat na de wedstrijd louter aan muntthee en sherry nipt.
Dat vraagt op zijn minst om een tegengeluid én een fikse imagoverandering.
Vandaag zijn we dan ook meteen begonnen met onze ‚Äėwedstrijd-nazit-bierdrink-bootcamp‚Äô. We bouwen het onder toezicht van het horecapersoneel allemaal heel rustig en gecontroleerd op.
Vandaag kregen we om te beginnen allemaal twee flesjes Leffe en een halve frikandel en iedere week tot de start van de zomercompetitie wordt dat steeds een biertje meer.
Totdat we, na veel slap geouwehoer en vier, vijf of zes bier op, nog steeds zonder blikken of blozen achter het stuur van de auto kunnen kruipen.
Heren, maak je borst maar nat, wij kunnen werkelijk niet wachten om met alle dames massaal mee te gaan doen aan de herenmiddag, dat lijkt ons nou helemaal het einde!
Wél houden we de dinsdagochtend liever voor onszelf. Mogen we alsjeblieft nog één competitie gewoon lekker met de dames onder elkaar zijn, met damespraat en échte damesdingen?
En wie ook graag mee wil doen aan gemengde wedstrijden heeft daar alle gelegenheid voor op de andere wedstrijddagen, toch?
Vandaag was weer zo’n heerlijke Alkmaar Kozijnen dinsdag damesochtend vol liefde voor het golfspel en onderlinge gezelligheid. De zon scheen volop, er werden fantastische ballen geslagen en mooie scores neergezet. Els en Nine B. wonnen met verve de bijzondere verrichtingen. Cock werd derde met 18 punten, Nine B. werd tweede met 20 punten en Ineke werd verrast met de eerste prijs, want zonder zelf haar punten te hebben geteld had ze er onverwacht toch echt 20 dik verdiend.

Tot volgende week en… cheers ladies, het was me weer een genoegen!

Nine van K.