Vanmorgen ben ik voorafgaande aan de wedstrijd van vandaag even op bezoek geweest bij Nico Reus. Voor wie het nog niet weet, Nico heeft vorige week dinsdag een nieuwe knie gekregen en is nu aan het revalideren. Ik werd door Nico met open armen ontvangen en Nico vertelde mij dat het een pak van zijn hart was dat de operatie eindelijk gedaan was. Al jaren hield hij zichzelf op de been met zware pijnstillers en hopelijk is hij daar binnenkort helemaal van af. Ondanks zijn nieuwe knie staat Nico nog met beide voeten op de grond en hij vertelde mij dat het best nog wel een tijdje kan duren voordat wij hem weer kunnen verwelkomen op de donderdagmiddag. Met de zomer hoopt hij weer te kunnen golfen, maar dat is dan wel van korte duur. In het najaar moet hij opnieuw onder het mes voor zijn andere knie. (een halfje maar gelukkig). Gelukkig zit Nico niet met zijn handen in het haar en maakt hij er het beste van. Hij heeft nog een hele stapel boeken waarvoor hij nu eindelijk de tijd heeft. Denk nu niet dat Nico de hele dag lekker op de bank ligt, nee hoor, hij steekt de handen al weer uit de mouwen. Toen ik met het middaguur vertrok, pakte Nico zijn krukken om in de kas achter het huis de bloesems van zijn nectarine en perzikboom te bevruchten (Nico schijnt groene vingers te hebben). Ik hield mijn hart vast, maar Nico verzekerde mij dat het echt geen kwaad kon en dat hij zelfs toestemming had gekregen van zijn fysiotherapeut. Voor ik de deur uitstapte drukte Nico mij nog op mijn hart dat ik iedereen de groeten moest doen, bij deze.
Laten we het maar over de wedstrijd van vandaag hebben. Jan van Stralen had het op zijn heupen en scoorde vandaag maar liefst 19 stableford punten. Meestal scoort Jan vooral goed op de eerste holes, maar vandaag hield hij het hoofd koel en pakte hij ook nog lekker wat punten op de laatste holes. De wedstrijdleiding vraagt na afloop altijd of de winnaar nog een woordje wil doen en daar draaide Jan natuurlijk zijn hand niet voor om. Jan is jarenlang een uitermate succesvolle trainer/coach bij allerlei voetbalclubs geweest en is dus wel gewend om na afloop van een wedstrijd nog even het woord te voeren (al liet hij niet het achterste van zijn tong zien). De troostprijzen waren vandaag voor Ton Hertog (tweede met 17 stableford punten) en Piet Schilder (derde met ook 17 stableford punten). Omdat Cees Siekerman gestopt is als wedstrijdleider op de herenmiddag moest Ton het vandaag alleen doen en dat is duidelijk minder leuk voor hem. Zo moest hij zichzelf een balletje uitreiken voor de birdie die hij geslagen had op hole 6 en dat voelde denk ik toch een beetje ongemakkelijk (hopelijk vinden we snel een vervanger voor Cees).
Vandaag bleef het touwtje in de kast en konden er alleen flesjes “grand prestige” van Hertog Jan gewonnen worden met een tweary op hole 2 en 5. De tweary op hole 2 was voor Peter Borst en die van hole 5 was voor Siem Laan. Na afloop zat Peter met zijn handen in zijn haar omdat hij een mailtje gekregen had van de Saxo bank met de mededeling dat hij geen aankopen en stortingen meer mag doen. Ik weet niet of er nog andere leden beleggen bij deze bank, maar de kans is groot dat Peter al zijn geld er vanaf haalt en dat de bank in zwaar weer komt.
Na afloop werden ook nog de tweede en derde prijs van de wintercompetitie uitgereikt. Het kostte de wedstrijdleiding heel wat hoofdbrekens, maar uiteindelijk bleek de tweede plaats voor Cees Hoek te zijn en de derde plaats voor Siem Laan. Siem overwoog nog in beroep te gaan, maar hij heeft natuurlijk geen been om op te staan.