Eigenlijk had er vandaag maar één persoon mogen winnen(het heet niet voor niets koningsdag), maar de overwinning zat er vandaag voor mij echt niet in. Samen met fligthgenoten Peter Buis en Hennny Wusten belandde ik zelfs op de laatste plaats. Vroeger, toen natuurlijk alles beter was, verdiende je met zo’n prestatie nog een bord patat of een broodje bal, maar dat zit er jammer genoeg niet meer in.
Prijzen waren er vandaag alleen voor de twee beste teams in de Shambles wedstrijd. Bij de shambles spelvorm speelt elke speler in het team zijn tee-shot, waarna het team kiest welk tee-shot het beste is. Vanaf die plek speelt elke speler met zijn eigen bal de hole uit, waarna de stableford score van iedere speler in de flight bij elkaar wordt opgeteld om tot een teamuitslag te komen. Wie naar de foto hiernaast gekeken heeft zal begrijpen dat het team Ans Groot – George Vlaar – Gerard Meijer er met de eerste prijs vandoor is gegaan (samen 56 stableford punten). Op zich was het niet vreemd dat juist dit team op de eerste plaats eindigde. Zij speelden in de laatste flight en konden zodoende de overgebleven oranjebitter mee de baan in nemen (voor aanvang van de wedstrijd stond er voor iedereen een oranjebittertje klaar in het startershuisje, maar de laatste fles was nog voor driekwart vol en ze wisten wel wat ze daar mee moesten doen). Gerard vond het dan ook geen enkel probleem dat ze in de baan regelmatig moesten wachten op de flight voor hen. “wel nee joh, elke keer als we moesten wachten namen we lekker een neutje en met een “leve de koning” sloegen we die dan in een keer achterover”. Zo zie je maar dat je zonder druk tot de beste prestatie komt.
Voor Ton Brandt was het trouwens jammer dat het om een team prestatie ging en niet om een individueel klassement. Ton sloeg maar liefst 26 stableford punten bij elkaar. Hij verdiende er met zijn flightgenoten Luis da Silva Castanheira en Nine van Kervoort nog wel de tweede prijs mee, een pakket gevuld met oranje etenswaren (sinaasappelen, bonbons, knabbelnoten en dat soort dingen).

Guus