Vandaag bracht de laatste hole niets dan goeds voor Tom S. Niet alleen sloeg hij zijn tweede bal het dichtst bij het touwtje, maar door met een parretje af te sluiten pakte hij op de laatste hole maar liefst vijf stableford punten en daarmee ook de dagprijs. In totaal sloeg Tom 20 stableford punten bij elkaar en dat deed vandaag (bijna) niemand hem na. Tom was natuurlijk uitermate blij met zijn prijzen (twee flesjes karakter van Hertog Jan en drie balletjes van Pinacle) maar misschien dat hij stiekem toch wel zou willen ruilen met flightgenoot Siem L. Siem pakte op hole drie de longest drive en dat is voor ons heren natuurlijk de begeerlijkste prijs (daar kunnen we een jaar op teren). Van Siem heb ik eens te horen gekregen dat je voor de longest drive je spierballen thuis moet laten. Eerlijk gezegd heb ik die nauwelijks maar toch lukt het me niet om ook maar in de buurt te komen van de afslagen van Siem. Wat dat betreft deed flightgenoot Willem J. het vandaag een stuk beter. Willem golft nog niet zo lang, maar vreemd genoeg kan hij onwijs goed met zijn driver over weg. De slagen daarna zijn jammer genoeg wat minder, maar dat komt wel (“van de zomer nog een paar lesjes bij Nighel, maar eerst een maandje Gran Canaria“).
Om de spanning tot het laatst te bewaren deelt de wedstrijdleiding in het algemeen de dagprijzen in omgekeerde volgorde uit (eerste de derde prijs, dan de tweede en als laatste de eerste). Ik denk dat Ton H. Cees S. heeft ingefluisterd om het vandaag maar eens anders te doen. Doordat er nogal wat spelers voor de prijsuitreiking naar moeders waren vertrokken was het bijna niet te doen om als eerste de derde prijs te bepalen. Door gewoon bovenaan te beginnen en een voor een de namens af te lopen werd snel duidelijk wie de prijzen toebedeeld kregen. Omdat Cees B. en Jos L. zich niet lieten zien ging de tweede prijs nu naar Johan V. (die andere Johan, niet die van vorige week) en omdat Jan V. en Ton S. ook al iets eerder waren vertrokken pakte ook Wouter L. nog een balletje mee.
De birdie van vorige week werd niet uitgedeeld maar die van vandaag dan weer wel. Zowel Jan de V. als Aart K. sloegen er eentje op hole vier. Jan van S. deed dat op hole 5.
Verder moeten we wedstrijdleider Ton nog feliciteren met zijn prijs bij “deal or no deal“. Ik zag al dat een deel van het prijzengeld is besteed aan een nieuw kanariegeel golfkarretje, mooi dat een ander deel besteed werd aan een traktatie in het clubhuis. Overigens is Ton morgen ook nog even te zien in “deal or no deal”, daarin wordt uit de doeken gedaan hoe hij nog er nog wat bij verdiende (kijken dus).

Guus