Ik speelde vandaag mijn matchplay wedstrijd tegen Erik Bark en was natuurlijk kansloos (alhoewel, ik heb één hole een voorsprong gehad). Je weet van te voren dat je gaat verliezen maar hoopt er wel het een en ander van op te steken.
Zo wist Erik mij te vertellen dat Nighel Brinkman (nu nog pro op Westwoud) waarschijnlijk de nieuwe pro van golfbaan Spierdijk gaat worden. Erik had zich ingeschreven voor de culinaire golfwedstrijd op 5 september en zag dat daaraan ook de naam van Nighel Brinkman was toegevoegd. Omdat Nighel die dag met handicap 0.0 speelt (-1 slag) concludeerde hij dat Nighel waarschijnlijk de vervanger voor Timo wordt!
Op hole vier en zes liep ik zoals gewoonlijk weer vreselijk te k..ten (slice, slice, slice). Erik opperde dat ik eigenlijk een tijdje alleen maar hole vier en hole zes zou moeten lopen maar onbewust gaf hij mij denk ik een beter remedie. Toen we naar hole zeven liepen had ik het over mijn polsbeweging: dat ik geleerd dat dat je die alleen maar in het verticale vlak mag bewegen maar dat bijna iedereen dat juist in het horizontale vlak doet. Het gevolg van dit praatje was wel dat Erik op hole zeven een totaal verkeerde afslag had (voor zover het bij Erik fout kan gaan). Volgens Erik kwam dat omdat hij aan het nadenken was over wat hij precies met de polsen deed. Voor mij een openbaring; ik denk continu na over alle onderdelen van mijn swing en daardoor gaat het waarschijnlijk zo vaak mis. De komende tijd ga ik dan ook geen oefenswings meer maken, maar ram die bal gelijk een end heen (op naar een single handicap).

Guus