Het was vandaag even de vraag of winterlid Herman Joosten wel aan de wedstrijd mocht meedoen. Het was dat hij vertelde dat het vandaag sowieso zijn laatste keer zou zijn (hij gaat het zuiden van Italië verkennen met zijn camper), anders had het er slecht voor hem uitgezien. Niet dat hij in aanmerking zou komen voor een prijs, daar moest je vandaag minstens 19 punten voor hebben en zo ver kwam hij niet. Die score was er wel voor Jos (het ging van een leien dakje) Leijen, Herman van der Wal, Tom Bleijendaal en Cees Duijn, zij werden dan ook respectievelijk eerste, tweede, derde en vierde.
De bijzondere verrichtingen waren deze keer voor Jos van der Werf (twee oranje en twee gele ballen) en Tom Bleijendaal himself (hier bleven de ballen in de tas). Ondanks het mooie weer en de hoge scores waren er vandaag geen piepies (de kenner weet wat er bedoeld wordt).
Na afloop ging het aan mijn tafeltje vooral over de uitvinding van Kees van Kampen, een stuifmeelklopper (ja, je leest het goed). Kees heeft in het geheim jaren aan zijn uitvinding gewerkt en wilde er eigenlijk niet teveel over vertellen. Ik heb nog wel weten te achterhalen dat het in Afrika (vooral Tanzania) en Zuid-Amerika goed verkocht wordt, maar dat was dan ook alles, zelfs een foto was teveel gevraagd (ja, mijn telefoon zit helemaal in mijn tas). Ik heb ter plekke nog even zitten googelen maar ook dat gaf weinig soelaas. Ik vond wel een voorbeeld van een elektrische tandenborstel die omgebouwd was tot stuifmeelklopper maar volgens Kees was zijn uitvinding een stuk veelzijdiger. Ik bleef dus wel met een wat onbevredigend gevoel achter, maar misschien dat een van de lezers van de site meer licht op de zaak kan werpen.

Guus