Ik weet niet of jullie er wel eens bij stil gestaan hebben maar 10 à 15 procent van de mensen is linkshandig. Met 300 leden zouden wij dus zo’n 40 linkshandige golfers binnen de club moeten hebben maar ik ken er eerlijk gezegd maar twee: Jan Vallenduuk en Hein Dekker.
Binnen de voetbalwereld zijn de linkspoten meestal ontzettend begaafde spelers. Denk aan Messi en Robben: ze hebben de bal werkelijk aan een touwtje, spelen de ene na de andere tegenstander op een hoopje en bezitten een feilloze trap.
Vandaag zat ik voor de eerste keer met Hein Dekker in een flight en kon dus van dichtbij meemaken of het in de golfwereld ook zo is dat linkshandigen een beter balgevoel hebben. Op hole 1 en 2 leek Hein de statistieken helemaal gelijk te geven, met een parretje en een bogey stond hij na twee holes al op zeven punten. Tijdens de overige vijf holes deed Hein mij in niets meer denken aan Messi of Robben. Nee, op die holes was Hein beter vergelijkbaar met spelers zoals Arie Haan, Wim Jonk en Ronald Koeman. Wat minder begaafde spelers maar wel met een verschrikkelijke poeier in de benen. En misschien moeten we Hein ook helemaal niet zien als een linkshandige speler, hij slaat dan wel met een linker club, maar doet verder net of hij een rechtshander is. Zo draagt hij een handschoen aan de linkerhand en plaats hij zijn rechterhand onder die van links, net als alle andere rechtshandige spelers. Raar maar waar, en daarom is het misschien wel dubbel zo knap dat Hein in iets meer dan 2 jaar al een handicap van 25 heeft bereikt.
Afijn, genoeg over Hein gehad, in de prijzen viel hij vandaag niet. De eerste prijs ging zoals de laatste weken al zo vaak gebeurd naar Siem Laan (21 punten). Zelfs single handicapper Tom Bleijendaal was zeer onder de indruk van Siem zijn prestaties: Hoe ouder hij wordt, des te verder gaat hij slaan. Tweede werd vandaag Nico Koopman en de derde plaats was voor Michael Blacklock (ieder 19 punten).
De tweary op hole 2 was voor ondergetekende, waarbij ik het geluk had dat het bordje al was weggehaald voordat de echte kanjers aan de beurt waren. Ik was zo in de wolken met mijn prijs dat mij ontgaan is wie de bijzondere verrichting op hole zes gewonnen had.

P.s. Vandaag trouwens nog wel een heel bijzondere gebeurtenis. Na afloop van de wedstrijd werden we op bitterballen getrakteerd door Herman Joosten die zelf niet eens aanwezig was. Misschien het begin van een mooie traditie!