Als club willen wij graag een gevarieerd aanbod aan wedstrijden aanbieden aan onze leden. Een laddercompetitie is een mooie aanvulling op het bestaande aanbod, maar vergt vanuit de club behoorlijk wat organisatie en administratie. We hebben in het bedrijf Sportconnexions een externe partij gevonden die het overgrote deel van deze werkzaamheden heeft geautomatiseerd en aanbiedt via hun website of hun app.
De laddercompetitie werkt als volgt: Je schrijft je in voor de ladder en geeft aan hoe vaak, en wanneer je kan spelen. Vervolgens deelt clubladder je in met een tegenstander die op de lijst bij jou in de buurt staat. Hier ontvang je een mail van en kan je met je tegenstander de wedstrijd inplannen. Je bepaalt in overleg met je tegenstander of de wedstrijd over 9 of 18 holes gespeeld wordt. De wedstrijdvorm is matchplay zonder handicap verrekening, maar je speelt altijd tegen een tegenstander van ongeveer gelijk niveau. Na afloop van de wedstrijd kan je het resultaat invullen op de website van Clubladder. Als je wint zal je de ladder beklimmen en als je verliest zul je dalen.
De Laddercompetitie is niet alleen een mooie manier om jezelf sportief te meten met anderen, maar ook een uitstekende manier om beter te gaan golfen, nieuwe leden te leren kennen en golfmaatjes te vinden.
Interesse om mee te doen, meld je aan via deze link.
Wil je er eerst nog iets meer of weten, neem dan contact op met Marion Vlaar.