Op de laatste 23 februari van 2023 werd al weer de laatste shotgun wedstrijd van de heren wintercompetitie gespeeld (er komen nog een paar gewone wedstrijden). Niet geheel toevallig was het vandaag ook de laatste werkdag van Dapfne en Dian (voorheen kleine Kim). We vinden het allemaal bijzonder jammer dat de dames ons gaan verlaten maar snappen ook wel dat de dames eens wat verder willen kijken (en terugkomen kan natuurlijk altijd). Als blijk van waardering voor al die jaren dat zij ons supersnel van onze natjes en droogjes (lees bier en vette hap) hebben voorzien kregen de dames van de deelnemers aan de herenmiddag een mooie bos bloemen uitgereikt. Cees Siekerman, hoofd inkoop deze week, wist bovendien nog een paar bijzondere biertjes voor de dames te scoren. Ik weet niet of hij speciaal naar Amsterdam (Gebrouwen door Vrouwen in de Jan Pieter Heijestraat) is gegaan om de biertjes voor te proeven, maar met zijn keuze voor een Bloesem Blond en een Gember Goud had hij wel de lekkerste biertjes uit het assortiment te pakken.
Nadat Dian ons namens Daphne en haarzelf bedankte voor de gezellige tijd die ze gehad hadden, konden we beginnen met de wekelijkse prijzenslag.
Wilde je vandaag een flesje Spaanse wijn winnen, dan moest je op hole 2 (tweary) of hole 5 (neary) goed presteren. De winnaars van deze prijs zijn degenen die als laatste hun naam op het bordje hebben geschreven en dat waren vandaag Wim Maas (hole 2) en Johan Verberne (hole 5). Eerlijk gezegd heb ik verder geen andere namen op de bordjes zie staan en het kan dus zomaar zijn dat de heren als eerste en laatste op de bordjes stonden.
Het weer werkte vandaag niet mee, maar dat was geen belemmering voor Aart Koning om een prachtige birdie te slaan op hole 4. Met zichtbaar genoegen ontving Aart een door de Cv100 gesponsord balletje (geel).
Traditiegetrouw begon de wedstrijdleiding bij het dag klassement met de score op de laatste pagina (in dit geval de tweede). De speler die is als laatste is geëindigd wordt uit piëteit nooit genoemd, maar vandaag twijfelde de wedstrijdleiding een beetje over de 4 behaalde punten van Fake de Jonge. Fake leek aan te willen geven dat deze score niet klopte maar zat eigenlijk in een spagaat. Als hij de wedstijdleiding zou vertellen dat zijn score niet klopte, had hij blijkbaar een verkeerde kaart ingeleverd met als gevolg een DQ en dus een nog slechter resultaat (tja, wat moet je dan doen?).
De balletjes voor de beste spelers gingen vandaag naar Johan Venekamp, Bart Zagers en Gerard Meijer. Johan verdiende één balletje met zijn 40-na-laatste plaats, Bart Zagers kreeg 2 ballen voor zijn 41-na laatste plaats en glorieus dag winnaar werd voor de zoveelste keer Gerard (we raken er aan gewend). Het laatste woord was natuurlijk voor de dag winnaar en in zijn overwinningsspeech deed Gerard het een beetje voorkomen alsof hij het geluk aan zijn zijde had, maar van de week hebben we natuurlijk allemaal in de krant gelezen dat het geluk je toekomt als je er keihard voor traint.
Het was opvallend dat na de prijsuitreiking nog heel wat heren bleven plakken. Iedereen weet natuurlijk dat er altijd nog een allerlaatste komt als iemand voorstelt om nog een laatste te nemen. En na die allerlaatste komt bijna altijd nog de aller-allerlaatste en waarschijnlijk ook nog de aller-aller-allerlaatste en als je niet oppast ook nog de aller-aller-aller-allerlaatste.

Guus