Toen wedstrijdleider Ton Hertog tijdens de prijsuitreiking vertelde dat het jammer was dat de helft van de 39 deelnemers al naar huis was, reageerde Siem Laan heel ad rem door op te merken dat het om de kwaliteit ging en niet om de kwantiteit. Nou dat heeft hij geweten; als prijs voor zijn longest drive ontving hij een zakje met zo’n 50 tees waarvan de kwaliteit ben ik bang wat te wensen over laat. Gelukkig ontving hij daarna nog één balletje voor zijn derde plaats zodat hij toch nog gelijk kreeg met het feit dat niet om de kwantiteit ging.
Twee keer twee ballen waren er deze keer voor Cees Duijn. Een tweetal voor zijn vierde plaats (nummer twee en drie waren al vertrokken) en twee voor de tweary op hole 5 (daar scoort hij eigenlijk wekelijks op).
Drie ballen waren er voor winnaar Tom Bleijendaal die met maar liefst 21 punten en slechts drie slagen boven de baan het clubhuis binnen stapte (over kwaliteit gesproken). Jammer genoeg riep hij bij sommige toehoorders wel wat twijfel op door aan het begin van zijn winnaarsspeech op te merken dat het geheel volgens de regels verlopen was (gebeurt het ook wel eens anders dan).
Verder wist Tom te vertellen dat Cees Siekerman vandaag afwezig was omdat zijn hond gedekt moest worden. Later bleek dat toch niet helemaal te kloppen en moest er een dekje voor de hond gekocht worden. We zijn natuurlijk allemaal vreselijk benieuwd wat voor dekje het geworden is, misschien dat Cees even een foto kan opsturen.
Natuurlijk werden er vandaag nog een paar vogeltjes verschalkt, ditmaal door Tom Bleijendaal (hole 2) en Theo Boer (hole 9, en public).
Overigens was het opvallend dat ik als enige van de heren naar de kapper ben geweest en dat terwijl Cees Duijn vorige week precies heeft uitgelegd hoe je gratis je haar kan laten knippen.