In de wandelgangen hoor je wel eens dat de heren van de donderdagmiddag het niet zo nauw nemen met de regels. Ik weet niet of het waar is, maar de heren (of moet ik zeggen heer Giling) van de woensdagavond kunnen er ook wat van. Zo maakt Rene Giling gebruik van de regel “kruis is acht”. Omdat de meesten niet zullen weten wat dat is, leg ik het maar even uit. Als je op een hole geen punten scoort noteer je een kruis op het scoreformulier, later bij het invullen in OGS typ je voor elke kruis het cijfer 8 in. Heel doeltreffend voor de wat mindere golfers zoals Rene (stiekem pak je zo hier en daar een puntje extra). Ik snap Rene trouwens wel, hoe moet hij anders ooit winnen?  :-)
Zeker niet met Jan Grooteman in de buurt. Jan stapte vandaag van de baan met 21 punten en dat is ruim meer dan de 16 van Peter Buis (tweede) en de 15 van Wim Heddes (derde). Ik was weken geleden al zo slim om Jan te benaderen als vervanger van Sam in de koppel matchplay competitie van zaterdag aanstaande (kan ik ook eens winnen).
De tweary op hole 8 was vandaag voor ondergetekende, wat mij toch maar mooi weer een balletje opleverde. Misschien moet ik dat balletje maar aan Sam Sneek geven zodat hij in de NGF competitie niet met die harde ballen hoeft te spelen ( daar kan Jos van de Werf namelijk niets mee ).
Overigens hebben we in Comfortable een zeer attente sponsor gevonden. Na de wedstrijd kwam de eigenaar nog even naar ons toe om te vertellen dat de gewonnen zooltjes eventueel in de winkel van Timo geruild kunnen worden voor een andere maat.

Guus