Vandaag was de eerste echte winterse dag van de Koeman wintercompetitie en iedere speler hield op zijn eigen manier rekening met de kou. De meesten kozen voor thermokleding, een gewatteerde jas met handschoenen en muts, maar Jeroen Bakker moest daar niets van hebben. Volgens mij had hij nog van opa Bakker gehoord dat je ’s winters het beste gebruik kon maken van stierenvet en daarom had hij zich helemaal met dat goedje ingesmeerd. Nou ben ik een fanatiek schaatser en weet van het gebruik van uierzalf of vaseline om de edele delen te beschermen, maar van stierenvet had ik nog nooit gehoord. Ik weet niet of het Jeroen goed bevallen is, maar ik zou hem willen adviseren de volgende keer een van de eerder genoemde zalfjes te gebruiken. Buiten viel het misschien niet zo op, maar in de serre was het bijna niet te harden in de buurt van Jeroen (wat stinkt dat spul). Wat dat betreft hadden we geluk dat Jeroen niet in de prijzen viel en zodoende wat eerder naar huis terugkeerde.
Jan Schrekker had vrouwlief beloofd op tijd thuis te zijn vanwege een etentje, maar dat zat er vandaag niet in. Op de een of andere manier stond er net weer een biertje voor zijn neus als hij zijn biezen wilde pakken.
Wedstrijdleider Jos van de Werf had het vandaag trouwens gemakkelijk met de prijsuitreiking. Birdies en bijzondere verrichtingen werden er niet geslagen zodat alleen de balletjes voor de eerste drie plaatsen uitgereikt hoefde te worden. Verrassend was de uitslag vandaag niet. Flightgenoot Marcel Kamps (die van de late stukkies) is al weken in vorm en pakte dan ook weer de eerste prijs (17 stableford punten). Wijselijk koos hij er voor om deze week te speechen zodat jullie niet weer een hele week hoeven te wachten op zijn schrijfsel. 😉 De tweede plaats was vandaag voor Jan de Vries en de derde prijs ging naar Cees Hoek (beide heren ook 17 punten). Jammer genoeg ben ik Jan vergeten te vragen naar zijn prestaties op het Drenthe Open waaraan hij samen met René Witteveen heeft meegedaan, misschien iets voor de volgende keer.

Guus