width=

Er werd afgelopen zondag 10 maart natte sneeuw verwacht. En ijzel. En een kille bries uit het noordoosten die de gevoelstemperatuur zou terugbrengen tot min tien graden. Dat laatste klopte; de rest niet. Dus begonnen de ruim dertig deelnemers op zondag 10 maart goedgemutst (zie foto) en zwaar ingeduffeld aan de openingswedstrijd van het nieuwe golfseizoen van Golfclub De Koggen.

Gelukkig namen de wedstrijdleiders Ruud Dol en Co Scholten – om door koude bevangen slachtoffers te voorkomen – wel het verstandige besluit de texas-scramble wedstrijd in te korten tot negen holes. Zodat de af en toe toch wel kleumende spelers en speelsters alweer halverwege de middag aan de borrel zaten. Of de hete chocolade met slagroom natuurlijk.

Met andere woorden: zo werd het toch weer een bijzonder plezierige zondagmiddag. Uiteindelijk gewonnen door een ploeg waarin captain Marion Vlaar knap terzijde werd gestaan door Cock Belien, Arie Floris en Dick Huiberts. Het viertal kwam met een netto score van 33 slagen door de finish en dat was precies een slag minder dan de equipe Karel Visser, Ria Duijn, John de Graaf en Mart Bakker. Als derde – met 35 slagen – eindigde de mannentroika van George Vlaar. John Heemskerk en Peter Koopman.

Opvallend: de neary werd niet geslagen. De omstandigheden op hole twee waren blijkbaar zo zwaar, dat niet een deelnemer erin slaagde het balletje in een klap op de green te krijgen. De longest drives kwamen er uiteraard wel uit: Cock Stoop was de primus inter pares onder de dames; Karel Visser was dat bij de heren. Een aanmoedigingsprijs was er voor Truus van den Dobbelsteen.

Dat nu de lente maar moge komen.