Met de lente voor de deur gaan we ook weer beginnen met de koppelwedstrijden. Hoewel de koppelcompetitie de drukst bezochte wedstrijden van de afgelopen jaren zijn geweest, zijn wij van mening dat we toch iets aan de opzet moeten veranderen. Vooral het afgelopen jaar duurde de wedstrijd soms erg lang waardoor het animo in de loop van het jaar wat afnam. Om de speelduur wat in te korten hanteren we dit jaar een variant van de speelvorm greensome bij de wedstrijden. Kort gezegd komt het er op neer dat iedereen op elke hole afslaat, maar dat een team daarna besluit met welke van de twee ballen men om beurten verder speelt. Een uitgebreide uitleg is te vinden bij de wedstrijd onder het kopje informatie.
Nog een verandering die plaatsvindt is dat we dit jaar niet meer tussendoor voor een hapje en een drankje naar het clubhuis gaan. Dit jaar is er na negen holes een lekkere versnapering te vinden in het startershuisje.
Na alle corona-perikelen is het lastig om na afloop van een wedstrijd nog even lekker te blijven dineren, maar we hebben met Carolien afgesproken dat bij voldoende deelname de keuken na afloop van de wedstrijd weer open gaat. Verwacht geen uitgebreide menukaart, maar Carolien heeft beloofd dat er voor iedereen wat lekkers te kiezen valt. En dat alles voor de zeer schappelijk prijs van slechts €15! Deelnemers aan de wedstrijd krijgen op de maandag voor de wedstrijd een mailtje met de vraag of zij willen mee-eten of niet. Als iedereen daarop voor dinsdag reageert kunnen we aan Carolien doorgeven hoeveel man blijft eten (of beter gezegd hoeveel deelnemers er niet blijven eten) en kan zij aan de voorbereidingen beginnen. Om nog een beetje rendabel te kunnen koken is het minimaal aantal deelnemers op 20 gezet, maar ik reken er eerlijk gezegd op dat we dat ruimschoots gaan halen. Verder zullen de deelnemers aan het diner zoveel mogelijk in de laatste flights geplaatst worden.
Zoals al eerder geschreven is de wedstrijdleiding weer in de vertrouwde handen van Mirjam Kramer, dit jaar ten zijde gestaan door Jan Schrekker en Peter Seinen.
Ik ga er vanuit dat bijna iedereen zich al wel heeft ingeschreven voor de koppelcompetitie, mocht dat nog niet het geval zijn, doe het dan nog even via GolfGenius.

Marion Vlaar