Vandaag was de eerste wedstrijd van de door Blub Media gesponsorde koppel matchplay competitie en eerlijk gezegd weet ik nog niet eens de uitslag wanneer ik dit schrijf. Ik neem aan dat ik later van Mirjam of Peter wel een spreadsheet met de uitslagen kriig en die zal ik dan toevoegen. Ik ben alvast in de pen geklommen omdat ik heel graag de golfbaan wil bedanken. Op de meeste golfbanen mogen buggies deze dagen niet gebruikt worden, maar bij ons mocht het gelukkig wel. Acht van de deelnemers hadden om een buggy gevraagd (dat kon net) en zonder buggy hadden zij dus niet mee kunnen doen. Voor Chiel van de snackservice was het jammer dat alle buggies in gebruik waren, nu moest hij steeds lopend de broodjes kroket komen brengen voor die flights die dat als lunch besteld hadden. Ik was zelf niet zo slim om een tussendoortje te bestellen, maar dit brengt mij wel op een idee.
Gisteren speelde ik trouwens een competitiewedstrijd op Westwoud en daar zag ik de bekende visjes van Blub op de afslag van hole 1. Ik zat in flight nummer vier en had dus alle tijd om die bordjes te bestuderen. Ik zou ze Blub-bordjes 2.0 willen noemen. Die bij ons op hole 4 zijn van hard plastic gemaakt en daar is gebleken dat de pootjes erg snel afbreken. De bordjes op Westwoud (en ik neem aan ook die in Dirkshorn) zijn van staal gemaakt en lijken inderdaad een stuk steviger (ik kreeg het pootje niet eens krom).
Het was trouwens leuk een aantal nieuwe gezichten op de baan te zien. Zo speelde Jeroen Bakker (die van de maandbeker) met zijn compagnon Patrick Egstorf. Patrick schijnt een soort onzichtbare sponsor van de golfbaan te zijn. Hij is al 5 jaar lid van de baan, maar speelt volgens Jeroen maar één keer per jaar. Na afloop had Patrick het hoogste woord en ik neem dan ook aan dat hij van de middag genoten heeft en dat we hem voortaan wat vaker aan een wedstrijd zien meedoen.
Het is inmiddels een uurtje later en ik heb de uitslag binnen gekregen. Eerste is het koppel Marian en Jan de Vries geworden met 25 stableford punten. Tweede het heren duo Gerard Meijer en Ger Wessel met 23 punten en derde werd ik zowaar nog zelf met Piet Schilder aan mijn zijde. Die derde plaats heb ik eerlijk gezegd vooral aan invaller Piet te danken (vaste maat Sam Sneek moest zo nodig tennissen). Piet speelde de sterren van de hemel en was pas op hole 18 op zijn eerste foutje te betrappen. De slag van de dag deed Piet vanuit de bunker van hole 3. De bal lag vlak onder de rand en het leek mij al een verloren hole. Piet sloeg de bal er echter prachtig uit en even leek het er zelfs op dat de bal in de hole zou gaan. Ik weet niet of we met een birdie een balletje zouden verdienen, maar met de parr waren we ook heel tevreden.