Dinsdag 27 april is het Koningsdag en gaan we een 9 holes Vlaggenwedstrijd spelen. De start is om 12.00 uur, we spelen in flights van 3 en individueel.

Wat houdt een Vlaggenwedstrijd in:

Het is een strokeplay wedstrijd, er moet dus in principe uitgeholed worden. Iedere speler krijgt een vlaggetje mee, waarop de naam en het aantal slagen staat die je mag verbruiken. Dit staat ook op de kaart en er wordt evengoed gemarkt voor elkaar. Van iedere hole zet de speler het aantal verbruikte slagen op de kaart.

Als een speler bijvoorbeeld handicap 26 heeft, krijgt hij/zij de slagen van de 9 holes baan (36) en de slagen van zijn/haar handicap over 9 holes, dat is bij handicap 26 (15) en dit is dus samen 51 slagen op het vlaggetje. Het is een funwedstrijd, dus op een par 3 mag je na 8 slagen de bal oppakken, par 4 na 9 slagen en par 5 na 10 slagen. Dit om niet teveel vertraging in de baan op te lopen.

Als de slagen op zijn, zet de speler het vlaggetje in de grond. De speler moet zijn/haar vlag neerzetten op de plaats waar de bal met de laatste slag terecht is gekomen. Degene die het verst komt met het vlaggetje plaatsen is de winnaar. Er kan wel verder gespeelt worden tot hole negen. Heeft iemand dan nog slagen over dan zet hij/zij dat aantal op de kaart. De winnaar is dan degene die de meeste slagen over heeft.

Natuurlijk gaan we deze dag ook koninklijk gekleed. Degene met de leukste outfit, te bepalen door de wedstrijdcommissie, wint een prijs. Door de baan zijn er ook nog twee verrassingen.

Schrijf je in voor deze gezellige funwedstrijd, dan proberen wij te zorgen voor mooi weer!

De wedstrijdcommissie

Ria Bresser en Coby Blokker