Op donderdag 27 april is dit jaar Koningsdag en gaan we een 9 holes Vlaggenwedstrijd spelen. De start is om 13.00 uur en het inschrijfgeld is € 2.50. We spelen in flights van 3 en individueel.

Wat houdt een Vlaggenwedstrijd in: het is een strokeplay wedstrijd, er moet dus altijd uitgeholed worden. Iedere speler krijgt een vlaggetje mee waarop de naam en het aantal slagen staat wat je mag spelen. Dit staat ook op de kaart en er wordt evengoed gemarkt voor elkaar. Op iedere hole zet de speler het aantal slagen op de kaart.

Als een speler bijvoorbeeld handicap 26 heeft, krijgt de speler de slagen van de 9 holes baan (36) en de slagen van zijn/haar handicap over 9 holes, dat is bij handicap 26 (15) en dit is dus samen 51 slagen op het vlaggetje.
 width=
Als de slagen op zijn zet de speler het vlaggetje in de grond. De speler moet zijn/haar vlag neerzetten op de plaats waar de bal met de laatste slag terecht is gekomen Degene die het verst komt met het vlaggetje plaatsen is de winnaar. Er kan wel verder gespeelt worden tot hole negen, heeft iemand dan nog slagen over dan gaat deze verder op hole 10.

Natuurlijk gaan we deze dag ook in het Oranje gekleed. Degene met de leukste outfit, te bepalen door de wedstrijdcommissie, wint een prijs.

Schrijf je in, het is een gezellige funwedstrijd, dan proberen wij te zorgen voor mooi weer!

De wedstrijdcommissie