Ik ben vorige week naar een van de inlooplessen van Nighel geweest, onze nieuwe pro. We waren maar met twee leden en door het slechte weer kregen we les in de driving range. We kregen les in pitchen, met de s en de p en er zijn nog vele andere golfclubs voor het korte werk die ik niet kende. We lieten eerst even zien hoe wij het korte werk speelden en dan blijkt maar weer, te veel beweging, de club te hoog, te veel doorzwaaien. Bij tijd en wijle geldt voor mij dat ik dat bij elke slag doe. Maar goed, Nighel gaf het goede voorbeeld en daarna wij weer. Een korte opname van mij daarna liet nog steeds zien dat ik te veel naar achter en voor zwaaide. Uiteindelijk mooie slagen en probeerde ik steeds het bord ‘hit me’ te bereiken.
Maar daarna in de praktijk op de golfbaan en jawel Nighel het pitchen gaat een stuk beter, lig je kort bij de vlag neem je een S, verder weg de P. Na een aantal keren spelen in de praktijk, maak ik zeker vorderingen. Dus leden van onze club, schrijf je in voor deze inlooplessen! Volgende week zijn er weer een aantal. De inschrijfpapieren liggen in de hal onder het informatiebord. Het zijn soms maar kleine aanwijzingen, maar het helpt altijd voor een betere swing. Nighel bedankt!

Coby Blokker