Vandaag zat ik met Piet Schilder in een flight en dat gaf mij mooi de gelegenheid hem te vragen of hij niet een stukje wilde schrijven over zijn ervaringen met koken met koffie (vorige week had hij daarover een boekje gewonnen). Volgens mij valt er genoeg over te vertellen: welk recept smaakt  het lekkerst, welke koffiebonen kun je het beste gebruiken, hoe sterk maak je de koffie, is het met filterkoffie smakelijker dan met espresso, etc. Het leek mij echt wel wat voor Piet maar hij wil er niet aan. “Dat schrijven is het probleem  niet hoor, maar ik vind koken met koffie nou helemaal niks en het lijkt mij ook niet zo gezond“.
Wie wel moeite met schrijven heeft is Piet den Dulk. Piet werd vandaag eerste met 19 stableford punten en vertelde tijdens zijn overwinningsspeech dat hij maar iets ging vertellen want met schrijven kreeg hij toch niets op papier. Misschien dat dát de volgende keer wel lukt want van Herman van der Wal kreeg hij de gouden tip om een nieuwe pen aan te schaffen (eentje die wel schrijft). Afijn, Piet werd dus eerste, net voor Piet Schilder (die van het koken met koffie) en George Vlaar (beiden 18 punten).
Piet (die van het koken met koffie) pakte ook nog de thirdy op hole 9. De ander bijzondere verrichtingen waren voor Piet den Dulk (die andere Piet) met de neary op hole 2 en Tom Bleijendaal met de longest drive op hole 6. Je kon wel zien dat Cees Siekerman op vakantie is: alle prijzen waren een of meer balletjes, vandaag dus geen abdij biertjes uit het Egmondse.
Tenslotte werden er nog birdies geslagen door Ton Hertog (hole 1), Fred de Graan (hole 2) en ondergetekende (hole 6).
Verder troffen de broer en schoonzus van Siem Laan het niet. Aangetrokken door de mooie verhalen van Siem kwamen zij na afloop van de wedstrijd naar de golfbaan om Siem met de haast wel zekere overwinning te feliciteren. Jammer genoeg kwamen ze voor niets want Siem was al vertrokken; hij was vergeten zijn brace mee te nemen en was niet in staat de negen holes te voltooien.

Guus