Ik zat vandaag in een flight van vier met Gerard Broersen, Piet den Dulk en Cees van den Bogaerde. Toen we klaar waren met hole één zag ik dat de flight achter ons uit maar twee personen bestond en besloot ik mij maar bij George Vlaar en Theo Reijders aan te sluiten (twee flights van drie lijkt mij handiger dan een van vier en een van twee). De heren waren net uitgeholed (parretje voor Theo met ook nog de tweary) toen we iemand hoorde schreeuwen. John Heemskerk was toch nog komen opdagen en wilde zich nog graag bij ons aansluiten. John was zo laat omdat hij eerst nog even naar Ranzijn in Alkmaar moest om vissenvoer te halen. Normaal doet hij dat bij tuincentrum Overvecht in Obdam maar vanwege de vakantie moest hij deze keer naar Alkmaar. Normaal kost dat een half uurtje extra maar laat er nou net vandaag het EK wielrennen plaatsvinden in Alkmaar waardoor hij er bijna twee uur over deed. Maar ja, hij heeft toch nog aan de wedstrijd kunnen meedoen en wij hadden natuurlijk een mooi gespreksonderwerp.
Zo weet ik nu bijvoorbeeld waarom vrouwen zo jaloers zijn op koi karpers. Deze vissen blijken geen maag te hebben, alleen darmen. Volgens John kunnen ze daarom eten zoveel ze willen, wat ze te veel binnen krijgen poepen ze gewoon weer uit, dikker worden ze niet. John heeft zelfs een vernuftig systeem waardoor hij het uitgepoepte voedsel kan gebruiken als mest voor zijn tuinplanten. En ‘s winters zijn ze helemaal gemakkelijk in het onderhoud, zo gauw de temperatuur onder de 10 graden komt hoeft hij ze niet eens meer te voeren!
Jullie begrijpen natuurlijk wel dat John vandaag geen beste wedstrijd speelde, daar heb je toch een andere voorbereiding voor nodig. In het algemeen deden de andere heren het een stuk beter, zo goed zelfs dat Peter Hes met 21 punten slechts op de derde plaats belandde. Tweede werd Theo Reijnders (ook 21 punten) en de eerste plaats was voor Gerard Broersen (liefst 23 punten). Gelukkig heeft het biljarten bij Gerard nog voorrang boven het golf, anders zouden wij nooit wat kunnen winnen.
Naast Theo Reijnders pakten ook Jan van Stralen en Siem Laan een prijsje mee. Jan deed dat met een “neary the rope” op hole 3 en Siem met een uithaal van maar liefst 235 meter op hole 7!
Natuurlijk vielen er ook nog wat birdies: Theo Reijnders op hole 8 en Jan Grooteman op hole 3.

Wie tenslotte wil weten waarom er een plaatje van een koe bij dit artikel staat moet dat even navragen bij Theo Reijnders.

Guus