De afgelopen prachtige, warme juni-zondagen hebben de jongens van het Koggen NGF Jeugdteam fantastisch goed, maar vooral heel gezellig en sportief de competitie gespeeld! 
Het viel voor de jongelui (én begeleiders) niet altijd mee om 4 weken lang op zondag al voor dag en dauw met je voetjes in het gras te staan, maar Thomas, Lucas, Ties, Ot en Kyan wilden dit jaar maar al te graag de strijd aangaan met drie andere Noordhollandse teams in de eerste klasse. 
Ze troffen tegenstanders met indrukwekkende single handicaps (met prachtig spel om een voorbeeld aan te nemen) en je speelt weer eens op prachtige gastbanen. Het begon op De Goyer, waar meteen de eerste poulewinst werd gepakt. 
De week erna trotseerden ze de hitte bij de Noordhollandse GC en werden daar tweede, maar gingen nog steeds aan de leiding in de poule.
Op 18 juni, dag 3 van de competitie, speelden ze thuis. Wat was het een prachtige, warme dag en wat werd iedereen gastvrij ontvangen en goed verzorgd! 
Heel erg fijn! Nogmaals bedankt Carolien en team!
Het team van de Koggen behield na drie wedstrijden nog steeds de eerste plek in de poule, maar de heren én dame van Heiloo wonnen de competitiedag in Spierdijk en stonden daardoor met nog maar één puntje verschil op de tweede plek.
Met de tegenstanders van Heiloo was de strijd het spannendst, maar ook waren de onderlinge contacten met dit team erg leuk. Wat was het fijn om te horen dat op de beslissende laatste speeldag ook met elkaar gespeeld zou worden. 
Na de eerste 9 holes singles wisten we al dat de kansen op de winst best groot waren, de scores waren hoog en Ties pakte met zijn 27 stablefordpunten ook nog eens de extra bonuspunt van de dag.
Nadat de voorzitter van GC Heiloo de einduitslag bekend maakte, kwamen de spelers van Heiloo vrolijk aanlopen met feestbubbels en bloemen voor onze Koggenboys! Wat attent van ze en ook ontzettend sportief! 
En dan volgend jaar… speelt ons jeugdteam dus in de Hoofdklasse! Een bijzonder knappe prestatie van de vijf mannen! 
Gefeliciteerd Thomas, Lucas, Ties, Ot en Kyan! Jullie hebben het dubbel en dwars verdiend!
Zet op de kalender alvast maar weer een kruisje op de zondagen in juni 2024!
Ik ga volgend jaar heel graag weer met jullie op pad!

Nine