Vandaag was al weer de laatste wedstrijd van de Blubmedia koppel matchplay competitie. Het was mooi om te zien dat voor de meeste spelers het meedoen belangrijker is dan het winnen, want ondanks het feit dat de meeste teams geen enkele kans meer op de overwinning hadden, kwam iedereen toch maar weer mooi opdraven. De sterkste teams waren vandaag aan elkaar gekoppeld zodat zij onderling konden uitmaken wie er kampioen zou worden. Zelf speelde ik met maat Sam om den keizers baard tegen Ruud en Nine Baron. Omdat ik nog nooit met (of tegen) Ruud en Nine gespeeld had vraag je natuurlijk een beetje naar hun achtergrond. Ruud bleek in zijn werkzame leven anesthesist te zijn geweest in Leiden en Nine was onderwijsassistente op een kleuterschool. Ik heb niet naar hun hobby’s gevraagd maar Ruud verdiept zich denk ik een beetje in de sterrenkunde. Op hole vier riep Ruud opeens dat de ballen precies in de constellatie van de kleine beer lagen. Om het duidelijk te maken vertelde hij Nine heel enthousiast dat je dit sterrenbeeld kan herkennen aan de hand van een steelpannetje. Ik weet niet precies wat Ruud met zijn hobby van plan is, maar het zou mooi zijn als hij aan de hand de van sterren de toekomst zou kunnen voorspellen. Dan hoeven we voortaan niet meer de wedstrijd te spelen en kunnen we gelijk door naar de kantine en de prijsuitreiking. Het mooie daarvan is dat ik mij dan niet meer hoef te storen aan mijn eigen spel (wat kan je lang uit vorm zijn).
Maar ja, dat is toekomstmuziek, vandaag moest er nog wel gespeeld worden. De dag winnaars werden Jos van der Werf en Jan Grooteman en volgens mij zijn de heren nog nooit zo hard toegejuicht als vandaag; er werd zelfs spontaan een “josje bedankt” ingezet door de verbaal zeer aanwezige voetgolfers.
Vanwege de problemen met Covid-19 wordt er dit jaar geen feestavond gehouden waarop de prijzen worden uitgedeeld. Op de bovenstaande foto’s zien we dan ook de winnaars van dit jaar met hun gewonnen prijs. Eerste werden René en Anja Witteveen, tweede werden Els en Wim Tromp (als enige team alle wedstrijden gewonnen) en de derde prijs ging naar Cees Hoek en Jennifer Wolf. Opvallend is dat de combinatie van man-vrouw dit jaar het beste scoorde. Misschien moet ik Sam volgend jaar dan ook maar inruilen voor zijn eega Cock, wie weet maak ik dan meer kans.
Hierbij de einduitslag:

Guus