Vandaag liep ik een rondje met een van onze jongste leden: Ot van der Pas, 17 jaar. Gedurende de 18 holes hadden we alle tijd voor een babbeltje en Ot vertelde mij onder andere dat hij in het voorexamenjaar van de middelbare school zit. Hij weet eerlijk gezegd nog niet precies wat hij volgend jaar, na het examen wil gaan doen. Cees (zijn vader) zou graag zien dat Ot naar de Hogere Hotelschool zou gaan (heeft hij zelf ook gedaan), maar de vader van Cees (en dus de opa van Ot) zou graag zien dat Ot voor Nijenrode zou kiezen. Ot is er zelf nog niet helemaal uit, maar ik denk dat hij toch voor Nijenrode gaat.
Zo’n keuze is natuurlijk best wel stressvol (je wilt iedereen te vriend houden), maar gelukkig is met golf de keuze voor Ot gemakkelijker te maken. Ot speelt met een half setje en dan heb je gelukkig nooit de twijfel of je moet kiezen tussen de 8 en 9, de 7 en de 8, de 6 en de 7 of de 6 en de 5 (drieën en enen hebben de meeste golfers geloof ik niet meer in de tas). De clubs waarmee Ot overigens slaat zijn nog de clubs die hij in bruikleen kreeg bij de lessen die hij en zijn vader vorig jaar in de winter bij toen nog Jeroen Janssens Koster volgden. Inmiddels heeft hij van zijn opa een prachtige driver kado gekregen en van zijn ouders mocht hij laatst op zijn verjaardag golfschoenen uitzoeken. Het is trouwens erg knap dat hij in anderhalf jaar tijd al op een handicap van 22.6 sis gekomen, daar heb ik zelf jaren over gedaan.
Vandaag scoorde Ot er ook weer vrolijk op los en behaalde hij met 36 stableford punten de tweede plaats. De derde plaats was eigenlijk voor Dirk Loos, maar omdat Dirk al was vertrokken rolde zijn balletje nu mijn kant op. Dirk had ook nog de longest drive op hole 8 en dat balletje kon weer terug de kast in. De andere bijzondere verrichting stond vandaag op hole 2 en dat balletje mocht ik mooi mee naar huis nemen.
De dagwinnaar was vandaag Fake de Jonge met 38 stableford punten en Fake ging in zijn overwinningsspeech wel heel ver terug in de tijd. In het gulden tijdperk had hij ooit samen met wat tennisvrienden een aantal trainingslessen op Westwoud genomen (10 lessen voor 100 gulden). Nu, 30 jaar na die lessen, vertelde Fake dat hij vandaag zo’n goede swing had omdat hij weer eens aan die lessen moest denken. De dames moesten even hun oren dicht stoppen en mijn Engels is niet goed genoeg om het woord “djuke” (ik weet ook niet hoe je het schrijft) te begrijpen, maar het kwam er op neer dat je op een bepaalde (misschien wat aanstootgevende) manier je heupen naar voren moest bewegen (laat ik het maar een beetje netjes houden).
Wedstrijdleider Ans Groot mocht trouwens ook nog drie birdie balletjes uitdelen, de gelukkigen waren Leon Bakker (op hole 10), Jeroen Bakker (op hole 4) en Fake de Jonge (die van de provocerende heup bewegingen) op hole 6.

Guus