Ik weet niet of jullie wel eens naar het golfkanaal van Ziggo kijken, maar daar zie je de bal wel eens op een vreselijke plek belanden en vreemd genoeg weten de spelers dan altijd wel een regel te vinden zó dat ze de bal op een betere plek kunnen droppen (en alsnog die par maken). Dat kan ik ook dacht ik en vandaag heb ik dan ook een paar keer de regel van het tijdelijk water kunnen toepassen. Het was moeilijk om mijn marker van mijn gelijk te overtuigen, maar uiteindelijk kon hij mij alleen maar gelijk geven.
Hoe ging dat? Op hole 3 kon ik mijn bal moeilijk terugvinden omdat die in de klaver beland was. Ik vroeg aan Herman, mijn marker, of hij nog wist hoe nat het een maand geleden was en vertelde dat de klaver zo snel gegroeid was omdat daar een erg natte plek was. Toen Herman dat beaamde claimde ik gelijk een vrije drop vanwege de regel van tijdelijk water. Herman was het er in eerst instantie niet mee eens. “Wat nou, het is kurkdroog en er is helemaal geen water”. “Nee Herman, natuurlijk is er geen water. Als dat er wel zou zijn zou dat water er permanent zijn en was het zeker geen tijdelijk water”. Niets tegen in te brengen en toen Herman opperde dat de tijd van tijdelijk allang verlopen was verwees ik hem naar het bord op de driving range waarop staat dat de oefenballen ook maar tijdelijk zijn. “Herman, die ballen gebruiken we ook al een half jaar en die zijn ook maar tijdelijk”.
Tegen zo’n degelijke redenering kon Herman natuurlijk niet op en ik heb de regel mooi een paar keer kunnen toepassen om de klaver te ontwijken. Veel heeft het niet geholpen wat met mijn 13 punten kwam ik niet in de buurt van een overwinning. Nico R. sloeg, ondanks de naweeën van een Corona vaccinatie liefst 24 punten bij elkaar. Normaal moet dat genoeg zijn voor een overwinning maar vandaag was het niets meer waard dan een tweede plek. Good old Piet den D. liep ook een rondje van 24 en door een iets betere tweede helft ging hij er met de eerste prijs vandoor. De term duikboot hebben we laatste tijd niet meer gebruikt maar misschien moeten we die toch ook maar weer invoeren. Het gat met de derde plaats was maar liefst 5 punten, maar Cor V. verdiende met zijn 19 stableford punten toch maar mooi een Zichtbouw balletje.
Opmerkelijk was dat de birdie winnaars vandaag geen vogeltje kregen uitgereikt. Ik weet de reden niet, maar de wedstrijdleiding heeft blijkbar besloten dat de birdies een week later worden uitgedeeld. Zo ontvingen Piet den D. en Siem L. vandaag een vogeltje van die bekende makelaar uit Heerhugowaard omdat ze vorige week een birdie hadden geslagen.

Guus