Herinneren jullie je nog de serie “keeping up appearances” ( in het Nederlands “schone schijn” ). Het ging over het leven van een nogal snobistische vrouw “Hyacinth Bucket” die haar naam altijd uitsprak als “Bouquet”, op zijn Frans zeg maar. Ik moest aan haar denken toen we gisteravond het mailtje van wedstrijdleider Ans kregen over de starttijden van vandaag. In dat mailtje stond dat we halverwege de wedstrijd als traktatie een croquet (nee, geen kroket) zouden krijgen. En nu we het toch over eten hebben. Ik verbaasde mij vandaag nogal over de eetgewoonte van flightgenoot Erik B. Op hole zes pakte Erik vandaag zijn eerste boterhammetje en hij vertelde daarbij dat het om een koolhydraatvrije variant ging. Ik dacht dat hij dat at om wat af te vallen, maar dat was het zeker niet. Ik denk dat hij bijna op elke volgende hole nog een boterham naar binnen werkte (tja, met weinig voedingswaarde moet je er natuurlijk nogal wat opeten).
Erik was trouwens één van de maar liefst zes spelers die vandaag een birdie sloeg. Op hole 12 lag Erik met twee slagen op het randje van de green. Jammer genoeg was zijn puttje net niet goed genoeg en moest hij genoegen nemen met een birdie. Ook Gerard M. en Piet den D. sloegen een birdie op hole 12. De andere birdies werden op hole 10, 13 en 15 gemaakt door Jan G, Sam S. en Jeroen B. Hieruit moge blijken dat de tweede negen toch een stuk gemakkelijker te bespelen is dan de eerste negen!
Winnaar van de eerste maandbeker werd Marion Vlaar en manlief George zal met alle liefde voor haar het kentekenbordje ophangen. Tweede werd vandaag Sam S. (net als Marion 33 punten, maar ondanks de birdie een iets mindere tweede negen). De derde plaats ging tenslotte naar Thierry Dol met 32 punten. Thierry liet ook zien dat de tweede negen een stuk gemakkelijker te bespelen was (18 om 14 punten). Wat dat laatste betreft spande Jan G. helemaal de kroon, op de eerste negen holes 10 punten, op de tweede negen 21 punten!

Guus