width=Secretaris Barbara Wasch heeft de leden er via een e-mail al op attent gemaakt en velen van ons zullen het magische apparaat zelf al hebben ontdekt: in de garderobe van het clubhuis staat sinds kort een zogeheten kaartlezer.

Een kaartlezer met een super trendy touchscreen nog wel. Een forse investering voor een jonge club als de onze – verreweg de grootste sinds de oprichting – maar natuurlijk wel eentje die naadloos bij onze pas verworven A-status hoort.

De voordelen van de kaartlezer zijn navenant. Ga maar na. De Q-kaart kan direct na het rondje in de computer worden ingevoerd. Eerst het NGF-pasje in de gleuf schuiven, hem er daarna direct weer uithalen en vervolgens achtereenvolgens de tabs ‘Aanmelden Q-kaart’ en ‘Invoeren kaart’ aanklikken. Daarna de score intoetsen, het resultaat aflezen (met eventuele nieuwe handicap) en op ‘logout’ klikken.

Een kind kan de was doen, maar uiteraard zijn er altijd mensen die hun NGF-pasje niet bij zich hebben. Geen nood echter: die kunnen handmatig inloggen met het NGF-nummer en hun geboortedatum. Vergeten? Niet de geboortedatum (mogen we hopen), maar het NGF-nummer? Ook daarvoor is gezorgd. Uw club/ledennummer is te vinden op de ledenlijst aan de muur.

Tot slot: wilt u buiten de officiële wedstrijden om (die zijn altijd qualifying) een Q-rondje lopen, schrijf dan wel eerst in. Op de balie ligt daarvoor een speciale map. U krijgt dan een scorekaart met gele sticker. Die kunt u na afloop natuurlijk ook thuis invoeren, maar is het niet veel gezelliger dat meteen in het clubhuis te doen? En er meteen eentje op te drinken? Dacht het wel.