Iedereen weet wel dat in het algemeen de mannen wat verder slaan dan de vrouwen. De mannen hebben meer spiermassa en kracht en ook hun testosterongehalte is hoger. Binnen de mannen kan het testosterongehalte ook flink verschillen en mannen met een hoog testosterongehalte zouden bij golf in het voordeel moeten zijn. Er is natuurlijk niemand die zijn eigen testosterongehalte meet, maar een van de kenmerken van een hoog testosterongehalte is vroege kaalheid. We zouden eens moeten onderzoeken of het klopt dat kaalkoppen beter kunnen golfen dan golfers met nog een lekkere bos haar.
Als we vandaag naar de winnaars van de bijzondere verrichtingen kijken (tweary op hole 2 en hole 5) dat lijkt de stelling dat kaalkoppen in het voordeel zijn te kloppen. Zowel Siem Laan (winnaar van de tweary op hole 2) als Hein Dekker (winnaar van de tweary op hole 5) hebben wat minder haar op hun hoofd staan dan de gemiddelde deelnemer aan de herenmiddag. Siem pakte met 17 stableford punten ook nog de derde prijs, maar de overige prijzen gingen toch naar heren met nog een gezonde bos haar op het hoofd (alhoewel zeker weet je dat natuurlijk nooit). Ondergetekende pakte met 18 punten de 2e plaats en Cees Hoek pakte met 21 punten de eerste plaats. Zoals vorige week al vermeld heeft Cees zich helemaal gestort op “het nieuwe golf” en als hij zo blijft presteren zijn we binnenkort allemaal over denk ik. Op de site van het nieuwe golf zag ik nog wel dat ze ook adviseren om alle ijzers van een zelfde lengte te nemen ( a la Bryson DeChambeau), maar zover is Cees nog niet.
Verder moest de Club van 100 ook weer eens in de buidel tasten want ik wist weer eens een birdie te slaan. Degenen die de laatste nieuwsbrief gelezen hebben zal het niet verbazen dat ik dat op hole 4 deed.
Tot besluit nog een waarschuwing voor al die heren die na het lezen van bovenstaand verhaal direct een afspraak willen maken met de kapper voor het verwijderen van hun hoofdhaar. Alleen mensen met een natuurlijke kaalheid hebben waarschijnlijk een hoog testosterongehalte en het is echt niet zo dat een kale kop je een hoger libido geeft.

Guus