width=De spanning was te snijden afgelopen donderdag 28 juni. Ga maar na. Voorheen gingen de uitwisselingswedstrijden tussen Golfclub Texel en GC De Koggen om ‘bijna niets’. Maar nu had Co ‘Grasbaal’ Scholten een heuse wisselbeker beschikbaar gesteld. Een wisselbeker die terecht is vernoemd naar Jos van der Werf, volgens Co ‘de oorzaak’ van de ontmoetingen tussen de polder- en de eilandjongens.

Welaan, de trofee blijft voorlopig in Spierdijk. Nadat de eindscore van alle koppels (18 in totaal) was opgeteld, bleek GC ‘De Koggen’ 25 stablefordpunten meer te hebben dan Texel (319 om 294). Een zoete overwinning die helaas wat minder uitbundig kon worden gevierd dan te doen gebruikelijk omdat ‘Texel’ gezien de televisie-uitzending van de EK-ontmoeting Duitsland-Italië vroeger naar huis terugkeerde.

Ook leuk: individueel winnaar werd het koppel Tom Bleyendaal en Ton Hertog. Zij sloegen over 18 holes (gespeeld in Texel scramble) maar even 51 stablefordpunten bij elkaar. Vermeldenswaardig was tevens de tweede plaats van Siem Laan en ‘debutant’ George Vlaar. Zij eindigend als tweede. Voor George zijn eerste golfprijs. Hij glom van trots.