Vandaag was het weer de laatste donderdag van de maand en traditiegetrouw is er dan naast de 9 holes wedstrijd ook een 18 holes wedstrijd gepland. Je verwacht dan dat de wat jongere oudere ( de 70- ers) voor de 18 holes kiezen en de wat oudere oudere voor de wat lichtere variant van de 9 holes. Na vandaag kijk ik er toch wat anders tegen aan. Volgens mij kiezen de verstandige ouderen voor de 9 holes en de onverstandige ouderen voor de 18 holes. Vandaag deed ik aan de 18 holes wedstrijd mee en eerlijk gezegd was dat ook geen verstandige keuze. Ik was kapot na 18 holes en om even bij te komen dook ik gelijk de vrieskist in voor een lekkere magnum. Nou, mooi niet, alle lekkere ijsjes waren uitverkocht en hooguit was er nog een waterijsje te krijgen (dat ging mij wat te ver). Het leek er trouwens op dat de meeste deelnemers aan de 18 holes wedstrijd moeite hadden om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Alleen wedstrijdleider Ton H. wist een echt goede score (37 stableford punten) neer te zetten, de rest kwam niet boven de 32 punten (Piet den D. werd tweede met 32 punten en Cees H. werd derde met 30 punten). Ton pakte ook nog de tweary op hole 4 en wist daar ook de enige birdie van de dag te slaan.
Bij de deelnemers aan de 9 holes wedstrijd werd Jan V. dagwinnaar met 20 stableford punten. Dat Jan als winnaar de baan afstapte was natuurlijk geen verrassing. Sinds de vluchtelingenboot vol Oekraïners in zijn haven in Velsen Noord ligt heeft hij natuurlijk niets meer te doen (de haven is vol) en heeft hij alle tijd om aan zijn spel te werken. De tweede plaats was vandaag voor Kees D. en de derde prijs ging naar Peter B. (beide 18 stableford punten). Dat Kees een prijs gewonnen had moest natuurlijk gevierd worden, maar vreemd genoeg deed Kees daar zelf niet aan mee. Ik weet niet wat er aan de hand was, maar vandaag stond de warme pot ’s avonds op tafel en daarvoor moest Kees op tijd thuis zijn.

Kees won naast zijn twee balletje voor de tweede prijs ook nog twee flesje bier door op hole negen zijn tweede bal het dichtst bij het touwtje te slaan. Toevallig zag ik Cees en Ton voorafgaand aan de wedstrijd het touwtje spannen en dat had best nog wat voeten in de aarde. Om de stokken de grond in te krijgen moest het nodige geweld gebruikt worden en de heren hadden daarbij nog het geluk dat de grond nu best wel vochtig was (in de zomer gaat het ze niet lukken). Dat tweary the rope kan natuurlijk ook best anders. Bij het voetbal zien we de scheidsrechter vaak een streep trekken op negen meter afstand van de plaats van de overtreding. Zo’n spuitbus kunnen de heren natuurlijk ook gebruiken (of wat scheerschuim). Nog mooier is het om er een mooie tekening van te maken. Tegenwoordig heb je speciale verf voor op het gras en daar kun je de mooiste figuren mee maken (zie voorbeeld hiernaast van Nunspeet). We hebben vast wel een paar artistiekelingen op de donderdagmiddag die zoiets graag willen doen.
De tafel naast Kees zat wel vol met feestvierders. De 18 holes competitie had vandaag zijn laatste wedstrijd en dus werd er voor die competitie de prijzen uitgereikt. Voor het vierde jaar in successie ging die prijs naar Hein D. en iedereen moest dat natuurlijk weten (zoals je op de foto kunt zien was Hein zo ongeveer iedere bekende aan het appen over zijn prestatie). De tweede prijs was voor de afwezige Fake de J. en de derde prijs was voor Piet den D. Voor Fake was het jammer dat hij vandaag niet kon meedoen, hij stond maar één punt achter op Hein en met een goede score had hij de hegemonie van Hein kunnen doorbreken.
Voorafgaand aan de prijsuitreiking stonden we natuurlijk stil bij het overlijden van medespeler Cees van den B. De wedstrijdleiding had een prachtig woordje over Cees welke werd afgesloten met een indrukwekkende minuut stilte. Vreemd dat Cees nooit meer een rondje met ons loopt.

Guus