Vandaag hadden wij weer een jeugdwedstrijd. Misschien een beetje apart zo midden in de grote vakantie, echter leuk voor de kinderen, die of al terug zijn, of nog op vakantie gaan, om weer een keer in de baan te staan.

De opkomst met 6 kinderen, de helft van ons jeugdledenbestand, was goed te noemen. Een aantal kinderen waren net terug van vakantie, maar stonden al weer te popelen om mee te doen aan een lekker rondje golf.

Leuk om te vermelden is dat er 2 nieuwe jeugdleden aan de wedstrijd deelnamen. Tess Bakker, kleindochter van Hellen en Mart Bakker, en Kyan Goossens.

onze jongste dame van GC De Koggen Tess Bakker

De jongste dame van GC De Koggen Tess Bakker!

De jongste golfer van onze club. Kyan Goossens, 6 jaar!

De jongste golfer van onze club. Kyan Goossens, 6 jaar!

Wij hadden de spelers verdeeld over 2 flights. In de 1e flight de wat meer ervaren spelers, Martin Bakker, Jermo Frech en Robin Kramer. Ik had de eer om met deze mannen mee te lopen. Wat een genot om deze jonge heren te zien spelen. Natuurlijk gaat niet alles goed, echter je ziet wel de progressie die geboekt is, mede door de lessen van onze pro’s en trainingen door onze jeugdcoaches. Ondanks het zoeken in bosjes, het hoge gras en gemaaide gedeeltes, ja het blijven heren en die slaan in tegenstelling tot de dames niet altijd even recht, waren wij in iets meer dan 2 uur binnen. Grote winnaar was Jermo Frech met 16 stableford punten. Hij speelde een goede ronde maar kon helaas op de laatste 2 holes het niet bolwerken om zijn handicap te verbeteren. Volgende keer gaat het zeker lukken Jermo!

In de 2e flight speelden Tess Bakker, Ilya Beliën en Kyan Goossens. Zoals eerder vermeld deden Tess en Kyan voor het eerst mee aan een wedstrijd. Allen speelden van de 100 meter paal zodat iedereen een eerlijke kans had op een mooie score. Maar buiten de score om (die ook veel minder belangrijk is dan het plezier); “wat zijn wij trots op Tess en Kyan”. Voor de 1e keer in hun leven 9 holes spelen en lopen, en dat zonder morren. Kyan was heel gespitst op hoeveel slagen hij had gedaan. Hij wilde graag heel goed spelen. Tess had op hole 9 een lange put van ruim 3 meter die er gewoon in één keer inging. Dit ging gepaard met een kreet:” yeehhhhhhhh”. Ilya Beliën was de winnaar in deze flight met de minste slagen van iedereen.

Na de wedstrijd lekker wat drinken en nacho’s eten voor iedereen, gevolgd door de prijsuitreiking. Voor de jongste allemaal een angry bird, geen vogeltje wat zing je vroeg type, en natuurlijk voor de nummers 1 een tegoedbon voor een heerlijk stuk appeltaart met slagroom.

De prijsuitreiking!!!

De prijsuitreiking!!!

De winnaar van flight 2 Ilya Beliën!!

De winnaar van flight 2 Ilya Beliën!!

Wij hebben er van genoten. En zeker goed voor de spelers om weer eens een rondje te spelen. Ik wens jullie allemaal nog een hele fijne vakantie. En probeer af en toe een beetje te oefenen en een rondje te spelen!

Groeten van de wedstrijdcommissie.