Vandaag mochten onze jongste clubleden weer de baan in voor een 9-holes wedstrijd. Alle 13 jeugdleden deden mee en ook onze twee jongste aspirant-leden sloten zich op het laatste moment nog aan bij het deelnemersveld.
Momenteel zijn er 8 tieners en 7 jongste kinderen actief bij de Koggen.
De oudsten hebben inmiddels ook een heus NGF-team geformeerd en gaan in oktober competitie spelen op fantastische banen.
Daarover volgt binnenkort nog meer nieuws!
Vandaag was een schitterende wedstrijddag! Het weer werkte fantastisch mee, we mochten weer uitholen zonder vlag in de hole, weer lekker lustig harken in de bunkers en heerlijk onze ballen soppen in ‘de ballenwassers’.
Ook mochten er eindelijk weer bijzondere verrichtingen worden uitgezet.
Zo was er dit keer een tweary op hole 2 en de longest drive kon gemaakt worden op hole 6.
De tieners gingen grotendeels zelfstandig in groepjes door de baan. Het is heel erg leuk om te zien hoe gemotiveerd en serieus dat al wordt gedaan.
Bij de kleintjes liepen de jeugdcoaches mee, om ervoor te zorgen dat er van de juiste afstandstegels werd afgeslagen en dat de scores van alle spelertjes zorgvuldig werden genoteerd.
De tweary in de categorie ‘oranje tee’, werd geslagen door Hamza en ook bij de longest drive vanaf oranje ging hij met de prijs naar huis.
Dat scheelde trouwens maar heel weinig, want de bal van Jayson lag op nog geen meter van die van Hamza. Nog een paar bordjes spinazie en dan gaat Jayson daar de volgende keer wellicht voorbij. Heel erg knap, want hij speelt dit seizoen voor het eerst vanaf de oranje tee.
Vanaf de gele tee behaalde Thimon de beloning voor de tweary op hole 2 en sloeg Thomas een wel héél verre drive op hole 6.
Thomas maakte overigens ook nog een birdie op hole 4! Supergoed gespeeld!

De winnaars van vandaag in de categorie ‘Afstandstegels’:

  1. Faas Groot (van 100 meter in 49 slagen rond)
  2. Stijn Duijn (van 100 meter in 50 slagen rond)
  3. Dean Koenen (van 50 meter in 58 slagen rond)

En de winnaars van vandaag vanaf een tee:

  1. Thomas Groot (geel – 27 stbf)
  2. Thimon Liefting (geel – 20 stbf)
  3. Kyan Goossens (geel – 16 stbf)

Daarbij moet zeker nog vermeld worden dat ook Lucas Tolk vanaf de gele tee 16 stablefordpunten haalde, maar dat Kyan op de laatste drie holes net nog even beter had gescoord en daardoor derde werd.
En de prijzen mochten voor het eerst in tijden weer écht worden uitgereikt!
Wat een feest! Met z’n allen gezellig op het terras!
Alle spelers mochten, begeleid door veel applaus van de begeleiders en aanwezige familieleden, een leuk prijsje uitzoeken.
En voor de winnaars was er uiteraard nog een extraatje!
Allemaal gingen ze weer blij naar huis!
Elke zondagochtend volgen de kinderen de lessen van Nighel of trainen ze hun aangeleerde vaardigheden onder begeleiding van de jeugdcoaches.
Bent u benieuwd of golf misschien iets is voor uw kind of kleinkind?
Aanmelden voor een aantal vrijblijvende proeflessen (golfmaterialen zijn te leen aanwezig) kan bij Nighel Brinkman van Golfschool Spierdijk!
Op zondag 4 juli spelen we weer een wedstrijd in de baan en daar hebben we nu alweer heel veel zin in!

Namens de jeugdcommissie,
Nine van Kerkvoort