Onder winderige omstandigheden werd op 1 oktober gestreden om de Spierdijk Jeugdcup. Er werd in 4 flights door 12 kinderen gestreden om 2 bekers. De eerste 2 flights speelden van de rode of oranje tee en streden om de eerste beker en de laatste 2 flights speelden van de forward tee en streden om de tweede beker. Om 1400 uur gingen Thomas, Ilya en Yardan als eerste de baan in en in de 2e flight gevolgd door Kyan, Ties en Lucas. In de 3e flight begonnen Teun, Fedde en Thimon en in de laatste flight streden Antje, Nienke en Peppijn.

De wind speelde bij iedereen parten, maar er werden toch mooie slagen gemaakt. Op hole 4 was de tweary te winnen en deze is gewonnen door Nienke. Op hole 5 was de neary te winnen en op even ruim een meter van de hole is die gewonnen door Kyan. Omdat van verschillende tees werd afgeslagen waren op hole 6 drie winnaars voor de longest drive en deze zijn met mooie afslagen gewonnen door Kyan, spelend van de oranje tee, door Fedde, spelend van de forward tee en door Nienke spelend van de 2e forward tee. De laatste paar holes trok de wind nog meer aan en tegen 1700 uur kwam de laatste flight binnen.

Het gevecht om de overwinning bleek een zeer spannende. Yardan en Thomas waren goed aan elkaar gewaagd en slaagden erin om gelijk te eindigen. Koortsachtig overleg tussen de wedstrijdleiding en de regelspecialist was nodig om de uiteindelijke winnaar aan te wijzen. De winnaar van de Spierdijk Jeugdcup is voor de derde keer Thomas geworden, spelend van de rode tee.

De winnaar vanaf de forward tee is Nienke geworden en ook zij ging met een prachtige beker naar huis. Zo streden 12 kinderen in de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Volgend jaar is er weer een nieuwe kans voor de Jeugdcup, hopelijk dan met meer jeugdleden.

De Jeugdcommissie