Nu ik noodgedwongen vanwege Corona een tijdje aan huis gekluisterd ben, heb ik de scores van de heren gedurende de winter geanalyseerd, met dien verstande dat ik alleen de heren met een handicap van 36 of lager heb genomen. Gedurende de wintermaanden werden er 657 scores ingevoerd (hulde aan de wedstrijdleiders) en daarvan heb ik het gemiddelde aantal slagen per hole genomen, de afwijking van het aantal slagen dat je op de hole mag doen, het verschil daartussen en de toename tussen die twee. Dat levert het onderstaande staatje op:

Ik weet eerlijk gezegd niet hoe de stroke-index berekend wordt, maar ik zelf heb puur gekeken naar de moeilijkheidsgraad. Zo is hole 7 in mijn optiek het moeilijkst, je krijgt 4 slagen mee maar gemiddeld doen de spelers er 6,19 slagen over, een toename van 54,8%. Kijken we zo naar mijn alternatieve stroke-index dan zien we dat de moeilijkste holes overeenkomen met de huidige situatie. Bij de “gemakkelijke” holes is er duidelijk een verschil. Bij mij is hole 6 het gemakkelijkst en zeker niet hole 8 zoals het nu is.
Het zegt allemaal natuurlijk niets, maar ik moet toch wat om handen hebben.

Guus