Vandaag zat ik onder andere met Peter B. in een flight en omdat Peter weet dat ik nogal van de regels ben had hij voor aanvang van de wedstrijd één van zijn drivers uit zijn golftas gehaald, bang dat ik het aantal clubs in zijn tas zou tellen. Ik weet niet hoe hij tot zijn keuze is gekomen om nu juist die ene driver er uit te halen, maar achteraf was het wel de verkeerde keuze. Op hole 8 had Peter een geweldige drive in gedachte, maar jammer genoeg kon zijn driver al dat geweld niet meer aan en brak deze spontaan in tweeën (opvallend dat het nu al weer gebeurd, vorige week was Jan van S. de sigaar). Achteraf was het niet eens zo vreemd dat het gebeurde. Peter wil minimaal tot 1 juli aan het werk blijven met zijn bouwbedrijf (dan is hij precies 50 jaar eigenaar) en had tot 12.15 uur flink staan buffelen (een zolder opknappen). Het leek erop dat hij ’s morgens een muurtje had gesloopt en dat hij op de baan daar vrolijk mee doorging (rammen met die ballen). Jammer genoeg leverde dat heel veel waterballen op en heel weinig punten, maar het mooie van Peter is dat hij daar totaal niet onder gebukt gaat. Er komt geen vloek over de lippen, hij blijft de rust zelve en blijft opgewekt de laatste nieuwtjes uitwisselen. Zo wist hij mij te vertellen waarom we Kees D. de laatste tijd zo weinig op de baan zien. Kees schijnt druk aan het bouwen te zijn. Ria en Kees verhuizen binnenkort naar een kleiner huis, een soort kangoeroe woning, direct gelegen naast hun woning. Een van hun dochters komt dan in het huis van Kees en Ria wonen en voor een andere dochter wordt op het terrein nog een nieuwe woning gebouwd (drie op een rij). Ik hoop dat we Kees binnenkort toch weer eens kunnen verwelkomen op de herenmiddag, hij wordt wel gemist.
Jullie zullen inmiddels wel begrepen hebben dat Peter niet zo’n goede score had. Hij hoopte eerlijk gezegd nog dat hij dan maar eerste zou worden van de tweede bladzijde, maar zelfs dat werd hem niet gegund (die eer ging naar Cor V.)
De bovenste plaats op de eerste bladzijde was voor Jan de V. Zoals elke week gebruikelijk moest er weer een hertelling plaatsvinden maar dat veranderde niets aan de daguitslag. Tweede werd Cock B. maar omdat die thuis zijn mantelzorgtaak moest uitvoeren werd de tweede prijs doorgeschoven naar Tom S. Derde werd tenslotte Jaap B. met net als de andere winnaars 18 stableford punten. Jan de V. kreeg van wedstrijdleider Ton H. ook nog een vogeltje uitgereikt, maar het was niet helemaal duidelijk of dit nu terecht was of niet.
De bijzondere verrichtingen gingen tenslotte naar Theun D. en Jos van de W. Beide heren verdiende daarmee een heupflesje met een lekkere whiskey.

Guus