Ik krijg een beetje het idee dat onze wedstrijdleiders het de laatste tijd een beetje moeten ontgelden en dat is natuurlijk een kwalijke zaak. Ze doen geheel vrijwillig (op een consumptie na) hun uiterste best om ons een plezierige dag te bezorgen. Misschien nemen ze wel eens een impopulaire maatregel, maar die wordt altijd genomen om de veiligheid van de spelers te waarborgen en er voor te zorgen dat iedereen onder gelijke omstandigheden speelt. Ook al vind je een genomen besluit onzinnig, accepteer het gewoon en wees blij dat je zelf zo’n besluit niet hoef te nemen. En mocht je echt van mening zijn dat het allemaal veel beter kan, laat dat dan zien je en meld je aan als wedstrijdleider.
Vandaag werd de wedstrijd door stevige storm ingelast tot negen holes. Dat het echt flink tekeer ging was mooi te zien in het clubhuis. Een vlucht ganzen probeerde naar het westen te vliegen maar hoe snel ze ook met hun vleugels wapperden, ze bleven ter hoogte van het clubhuis op hun plek hangen. Een prachtig gezicht om het zo van dichtbij te zien, ik miste alleen het commentaar van David Attenborough nog.
Winnaars van de negen holes werden Cock (met c o c k) en Gillian Belien die maar liefst acht van de negen holes winnend afsloten. De heren waren zo goed op dreef dat hun tegenstanders het na zes holes wel voor gezien hielden en de heren de laatste holes cadeau gaven. Ik vraag mij wel af hoe deze score vertaald wordt naar een 18 holes wedstrijd. Als ieder team er nu 9 punten bij krijgt wordt de stand opeens 26-10 en dat staat toch heel anders dan 17-1.
De meest bijzondere verrichting was vandaag voor Jan Grooteman die er in slaagde om ondanks de gigantische tegenwind toch nog een birdie te maken op hole 5. Maurice Jong was er een uur later nog zo van onder de indruk dat hij zijn gewonnen balletje aan Jan cadeau deed. De iets mindere bijzondere verrichtingen waren vandaag voor Bob Gerritsen (tweary op hole 2), Maurice Jong (longest op hole 9) en Nine van Kerkvoort (longest op hole 9 bij de dames).

Guus