Hoewel er wel eens wat lacherig wordt gedaan over het van rood spelen van Jan Schrekker moeten we eigenlijk toegeven dat Jan gewoon de slimste is van allemaal. Jan weet dat hij vanaf rood meer kans heeft op een prijs dan vanaf geel en is in staat om zijn ego even opzij te zetten. Hij liet ons vandaag dan ook allemaal een poepie ruiken, eerste met 19 punten, net voor Richard Bovenkerk (18 punten) en Frank Braas (17 punten). Zeer goed gehumeurd zat Jan op zijn prijs te wachten maar moest toch lijdzaam toezien dat de prijsuitreiking wat laat was waardoor hij deze miste. Jan moest op tijd weg omdat hij verwacht werd bij de streekderby tussen RKEDO en Sint George. Hopelijk winnen de Elf Dooie Opscheppers zodat er later op de dag toch weer een lachje vanaf kan. Omdat Richard als vaste chauffeur van Jan de prijsuitreiking ook moest laten schieten en derde prijs winnaar Frank ook al eerder was vertrokken ging het doosje ballen opeens mijn kant op (van vier naar één, Peter bedankt). Els Tromp ging van vijf naar twee en zelfs Karel Visser ging met een prijs naar huis (van zeven naar drie). Ik snap nu ook waarom Sam Sneek en Ariën Ruiter steeds voor de laatste flight opteren, hoe later je start hoe groter de kans op een prijs, dat hebben de heren wel door.
Karel ging trouwens overladen met prijzen naar huis, naast zijn balletje voor de derde prijs kreeg hij ook nog een prachtig vogeltje van birdie sponsor Sam Sneek. Ook Jeroen van den Bos had een vogeltje verdient, maar omdat hij net vertrokken was hoefde die niet uitgedeeld te worden.
Ik weet niet hoe laat wedstrijdleider Peter Buis thuis is gekomen. Na afloop moest hij in het donker nog op zoek naar het ‘neary the pin’ bordje op hole 5 omdat de laatste flight deze was vergeten mee te nemen.

Guus