width=De tweede eagle van het seizoen. Joeg Tom Bleyendaal de witte stuiter een maand geleden op hole 4 de bal in twee klappen het holletje in; afgelopen woensdag, op de avond dat Oranje van Duitsland verloor, presteerde Jan Hogervorst op hole 1 hetzelfde. De naakte feiten: Jan sloeg de bal bij zijn afslag met een driver twintig meter voorbij het 150-meter paaltje en had toen nog een afstand van 150 meter te overwinnen.

De laureaat die later ook nog een birdie op 6 zou slaan: ‘De pin stond rechts achterop en ik koos voor een ijzer 7. Precies goed. De bal kwam op een derde van de green terecht en huppelde zo de hole in. Geweldig. Mijn eerste eagle. Als je de hole in one van vorig jaar op 5 tenminste niet meetelt.’ Flightgenoot Cees Poldervaart zelfs een dag later nog steeds in vervoering: ‘Of ik water zag branden.’

Overigens heeft Jans vaste maat Horst Lammers laten weten dat hij binnenkort voor een albatros (drie onder par) gaat. Niets meer en niets minder. Horst, the day after before: ‘Ik heb nog geprobeerd die eagle ongeldig te verklaren. Maar dat is me helaas niet gelukt. Het is voor mij nu natuurlijk Zwarte Donderdag, maar let op, mijn wraak zal verschrikkelijk zijn. Horssie her I come.’