Alhoewel onze club nog redelijk jong van leeftijd is hebben wij in ons korte bestaan al een paar kleurrijke tradities opgebouwd. Zo hebben we elk jaar aan het eind van de zomercompetitie ons jaarfeest, gebaseerd op een of ander thema. Dit jaar was het thema zwart-wit (of was het toch wit-zwart) en zoals de foto’s hierboven laten zien hadden de meesten dat prima begrepen. En dat het niet zomaar een feestje is blijkt wel uit de tweede foto waarop we zien dat gevangene nummer 1581 (Piet Schilder) toch maar mooi een dag verlof kreeg om dit feest bij te wonen.
De dag begon met een ontvangst met koffie met daarbij zwarte of witte lekkernijen waarbij ikzelf voor een negerzoen koos. Ik weet dat ik die term eigenlijk niet meer mag gebruiken, maar weet niet hoe ze die tegenwoordig noemen (chocoladezoen?). Na het ontvangst kregen we een zeer uitgebreide uitleg van de spelvorm bij de te spelen funwedstrijd om er toch vooral voor te zorgen dat we de dag droog door kwamen. Dat lukte wonderwel en om 12.35 uur kon er begonnen worden. De spelvorm was een vossejacht en op de eerste holes is het dan zoeken naar de handicap van de vos. Al snel bleek dat de vos niet zo’n goede golfer was met als gevolg dat de kortste puttjes gemist werden. Mijn medespeler Kyan werd op een gegeven moment zo bekwaam in het missen van de meest simpele putjes dat hij op de laatste hole, waarvan wij wisten dat de vos er 5 had gemaakt, een put van 10 cm twee keer niet meer kon maken waardoor hij een 7 scoorde op deze hole (toch nog een punt).
Om vandaag te winnen moest je zo sluw zijn als een vos en daarom stonden de winnaars eigenlijk van te voren wel vast. Qua schranderheid valt er niet te tippen aan Marjanka de Back en flightgenoot Loek Blom profiteerde daar volop van. Samen waren ze onstuitbaar en met 76 punten werden zij verdiend eerste. Dat een vos zijn haren verliest maar niet zijn streken blijkt wel uit het feit dat het tweetal Kees Duijn en Joop Bartelings er toch maar mooi met de tweede prijs vandoor ging. Het duo Peter Buis en Nine Baron scoorden evenveel punten als Kees en Joop, maar omdat de laatstgenoemden meer parren hadden gescoord kregen zij de tweede prijs (overigens lijkt de inhoud van het feestpakket wel hezelfde te zijn).
Natuurlijk waren er ook kadootjes te winnen met een bijzondere verrichting en de winaars daarvan zien we op de foto links onder. Peter Seinen, Piet den Dulk, Kees Schuurman en José Koopman scoorden alle vier een neary. Van deze winaars moeten we denk ik vooral Kees in de gaten houden. Kees is nog maar net begonnen met golfen maar pikte wel mooi mijn neary af op hole 2, dat belooft wat.
Na de prijsuitreiking konden we aan tafel voor een vier gangen diner. We pasten net met z’n allen in de serre maar gelukkig had de golfbaan genoeg borden en soepkommen. We waren met zo’n 70 man en minimaal hebben ze dus zoveel soepkommen. Hoeveel zouden ze er in totaal hebben? We begonnen met een champignon soepje en daarbij komt natuurlijk altijd die anekdote van PSV op tafel. In het eerste jaar van de Champion-league mocht PSV namens Nederland meedoen, maar de afdeling communicatie had de naam niet goed verstaan waardoor zij het op hun uitingen steeds hadden over de Champignon-league.
Na het soepje hadden we als intermezzo een quiz in de vorm petje op – petje af. De beste kenner van onze club en de golfbaan was Sylvester Liefting en als prijs mocht hij de carpaccio uitserveren. Voor we aan de hoofdmaaltijd begonnen werden Cees Siekerman en Ans Groot nog even in het zonnetje gezet voor al het werk dat zij de afgelopen jaren voor de vereniging hebben gedaan. Daarna konden we naar het buffet voor een flinke biefstuk of zalmmoot en daar zagen we opeens onze voormalige keukenprinses José Appel achter de balie. Ik ging gelijk op zoek naar KlaasWillem, maar hij was denk ik al op weg naar huis om een nieuw arbeidscontract voor José op te halen. Het leek mij niet meer dan logisch dat José het gebouw pas mocht verlaten na ondertekenig van het contract (we moesten het wel zwart op wit hebben). Na het verorberen van de hoofdmaaltijd werden de spelers van het jaar nog even naar voren gehaald. Jammer genoeg kon Maurice Jong er niet bij zijn, maar met ondergetekende en Nine van Kerkvoort heb je wel het neusje van de zalm te pakken.
Vervolgens nog een lekker toetje en een slotwoord van de organisatie: Marion Vlaar, Ria Bresser en Ans Groot. Marion vertelde dat Carolien ’s morgens al om 6 uur aanwezig was om een ontbijtje te verzorgen voor het organiserend comitee waarbij we George Vlaar en Fons Dekker zeker niet mogen vergeten. Wat een bikkels, petje af voor hen.