Kruidengeheimen-Akkerdistel

Ik hoopte dat ik vandaag met Kees D. in een flight zou zitten, want dan kom ik hem eens uithoren over zijn konijnen. We zien Kees al wekenlang de baan over kruipen op zoek naar de lekkerste distels. Ik hoop wel dat Kees weet dat je de distels eigenlijk eerst moet laten drogen (verhooien) voordat ze aan de konijnen gevoerd kunnen worden. Wat dat betreft was het een gouden tip van Jan van S. om vooral ook de weegbree mee te nemen, die kan gelijk gevoerd worden.
Het mooie is natuurlijk dat het mes aan twee kanten snijdt, de konijnen groeien als kool en de baan komt er pico bello (mooie konijnennaam) uit te zien.
Verder zijn we natuurlijk benieuwd hoe Ria het met de kerst gaat doen. Wordt het een traditioneel kerstmaal met konijn met pruimen of wordt er dit keer gekozen voor konijn in het zuur. Het kan natuurlijk ook zijn dat de keuze nog niet gemaakt is, ze heeft immers nog een paar weken.
Ik hoop dat de meeste lezers inmiddels door dit geneuzel zijn afgehaakt, zodat ze niet hoeven te lezen dat ik vandaag op de laatste plaats ben geëindigd. Het was echt te triest voor woorden, op hole 6 pakte ik mijn eerste punt! En wat een verschil met de score van Mike D. Mike is opgegroeid in Wales en is dit weer misschien gewend, maar het blijft ongelofelijk dat hij onder deze omstandigheden tot 21 stableford punten komt. Daarbij verbleken de ook zeer goede prestaties van Fake de J. en Johan V. een beetje. Met respectievelijk 17 en 16 punten pakten zij vandaag ook nog een prijsje mee.
Fake slaagde er verder als enige in om vandaag een birdie te slaan, hij deed dat op hole 8 (wel de gemakkelijkste hole).

Guus