Jan de Vries was vandaag winnaar van de Vrij Bewegen heren wintercompetitie, maar was zeker niet de meest gelukkige man in het clubhuis. Nee, dat was wedstrijdleider Tom Bleijendaal, die met een glimlach van oor tot oor triomfantelijk wist te vertellen dat hij juist deze week de grips van Jan had vervangen en dat Jan daardoor zo goed presteerde. Tom rekende zich al rijk en verwacht een flinke toename van het aantal spelers dat zijn clubs bij hem laat reviseren. Ik denk dat hij wel eens gelijk zou kunnen krijgen. Een flinke groep vertrekt zaterdag naar Turkije en wil zijn clubs natuurlijk in perfecte staat hebben en concurrent Herman van der Wal heeft het deze dagen natuurlijk erg lastig met zijn chinese grips (worden die nog wel geleverd?).
Jan had verder pech dat zijn eerste prijs bestond uit zes blikjes Heineken. Dat is aan wijn-drinker Jan niet echt besteed waardoor de prijs dan ook direct doorgeschoven werd naar tafelgenoot Cees Hoek die daar misschien ook wel een beetje recht op (zijn naam stond heel lang op de beide bordjes van de bijzondere verrichtingen).
De tweede plaats was vandaag voor Cor Vreeker die daarmee een flesje whiskey verdiende. Dat kwam wel heel goed van pas want kort daarvoor had hij voor het slaan van de tweary op hole 4 een mooi heupflesje gekregen.
De derde prijs was een flesje rood en daar kun je Siem Laan natuurlijk altijd blij mee maken. Naast zijn derde prijs mocht Siem ook nog een vogeltje van die ene sponsor uit Heerhugowaard in ontvangst nemen.
Dan heb ik bijna alle prijswinnaars genoemd en ontbreekt alleen Piet den Dulk nog. Piet glorieerde weer op zijn specialiteit, de derde op hole 9.
Verder is het volgens mij algemeen bekend dat hoe ouder je bent hoe sneller de tijd gaat (tijd is relatief). Fake de Jonge voelde zich blijkbaar nog als een jonge god en kwam doodgemoedereerd tegen 13.30 de golfbaan op kuieren, en dat terwijl hij toch echt om 12.30 uur had moeten afslaan. Eigenlijk had hij zich op hole 6 bij zijn flightgenoten Ton Scholte en ondergetekende moeten melden, maar de flight van Cock Belien, Kees van Kampen en Herman van der Wal was zo sportief hem in hun flight op te nemen.
Als laatste zou ik het hier ook nog moeten hebben over de strapatsen van Nico Koopman, maar uit piëteit met Nico laat ik dat maar voor wat het is.