Tijdens de nazit van de 18 holes wedstrijd moest ik door een opmerking van flightgenoot Piet Schilder opeens aan mijn moeder denken. Mijn moeder is inmiddels 91 en komt vanwege de corona-crisis de deur bijna niet meer uit. Voor wat lichaamsbeweging probeer ik haar te stimuleren om dagelijks een stukje te gaan wandelen, maar met pijn en moeite loopt ze tot het eind van de straat (dat is nog geen 100 meter). Heel goed zeg ik dan, maar je moet proberen om elke dag een stukje verder te lopen. Dat wil ze niet en een discussie weet ze vakkundig te voorkomen door te zeggen dat zij geen loper is.
Ook Piet Schilder hoorde ik dus vanmiddag zeggen dat hij geen loper is (en dat net nadat hij 18 holes te voet had afgelegd). Jullie denken nu misschien dat Piet bedoelde dat hij geen snelle loper is, maar Piet bedoelde er heel iets anders mee. Hij bedoelde dat hij erg trouw is aan zijn winkeliers en dat hij niet zo gauw overstapt naar een andere winkel. Zijn vrouw (meisje zegt hij zelf) had een nieuwe fiets gekocht (de andere was na vijf jaar en 16000 km wel aan vervanging toe) en zoals gewoonlijk kocht hij die bij Vriend in Heerhugowaard. Erkend fietsspecialist (en mooi weer fietser) Hein Dekker had nog wel wat twijfels over de levertijd van drie maanden en de gehanteerde prijs, maar volgens Piet had hij een prima deal gesloten (“die mensen moet je ook wat gunnen“) en was zijn meisje er heel blij mee (ze kon ‘m vandaag afhalen).
Blijdschap was er vanmiddag bij de meeste golfers niet te vinden en dat is wel begrijpelijk als je weet dat niemand van de 18 holes spelers in de buffer wist te spelen. Vier spelers slaagden er in om met 31 punten van de baan te komen en van hen viel Piet den Dulk net buiten de prijzen (wel een mooie birdie op hole 2). Cees Hoek werd derde, Herman van der Wal tweede en John Heemskerk pakte door een zeer goede tweede negen alsnog de eerste prijs.
De spelers van de negen holes competitie scoorden een stuk beter. Eerste werd daar Dirk Krijt met 18 punten, een punt meer dan Siem Laan die tweede werd. We weten niet zeker of Dirk de hoogste score had omdat de flight van Bob Gerritsen vergeten had hun score in te voeren (of zou het niet de moeite waard zijn geweest, wat denken jullie?). Tenslotte ging het laatste balletje naar Mike Dempsey (derde plaats).

Guus