Al weken lang is het de vraag hoe Sandra Kerkvliet is af te stoppen. Door sommige spelers werd al geopperd de blauwe tees te verwijderen, maar dat zou wel erg onsportief zijn en zo willen we natuurlijk niet winnen. Het juiste antwoord op de vraag werd vanmiddag door Cees Siekerman gegeven. “If you can’t beat them, join them”. Door een gezonde levensstijl, goede nachtrust en meditatie is Cees er in geslaagd zijn testosteronspiegel zodanig te verlagen dat hij niet meer de drang voelt om te laten zien dat hij zijn balletjes veel verder kan slaan dan zijn flightgenoten. Nee, van Cees hoeft het niet meer zo ver, als zijn balletjes maar ergens op de fairway belanden is het goed. En is zijn daaropvolgend slag naar de green een keer te kort, dan heeft hij natuurlijk altijd nog zijn “siekermannetje”. Zo spelend sloeg Cees vandaag maar liefst 42 stableford punten bij elkaar, eentje meer dan Sandra en dus voldoende voor de eerste plaats. Omdat het vandaag om de maandbeker ging verdiende hij er gelijk een mooie parkeerplaats mee (zie foto). Cees mopperde nog wel een beetje dat de parkeerplaats eigenlijk te smal was voor zijn dikke mercedes, maar dat slaat natuurlijk nergens op. Links van zijn parkeerplaats staat een groot kruis op het wegdek geschilderd, daar mogen geen auto’s staan en dus heeft hij alle ruimte. Waar hij wel een beetje voor moet oppassen is dat Cees Duijn er niet met zijn kentekenplaat vandoor gaat (Cees lijkt het leuk te vinden om die op zijn holder te schroeven). De derde plaats was vandaag trouwens voor Hein Dekker. Een paar weken geleden wilde Hein nog stoppen met golfen omdat het helemaal niet meer ging, maar gelukkig is hij weer helemaal terug.
Vandaag werden er maar liefst vijf birdies geslagen en was het dus een dure dag voor de Club van 100. De birdie balletjes gingen naar Frank Braas, Fake de Jonge, Ellen Blom en Guus Wilcke. Ook Melvin van Ravesteijn had een balletje verdiend met een birdie maar Melvin heeft geloof ik niets met gele balletjes. Melvin won ook de longest drive bij de heren en het witte balletjes dat daarbij hoorde nam hij wel van wedstrijdleider Marion Vlaar in ontvangst. Melvin is trouwens een zeer goede leermeester want na wat tips van hem aan flightgenoot Joyce Bakker pakte zij als oudste dameslid toch mooi de longest drive bij de dames!!!!!
Bij de heren kon er verder nog een balletje verdiend worden met de neary op hole 5, maar daar had niemand belangstelling voor. Voor de dames was het geen enkel probleem hun balletje met twee slagen op de green van hole 2 te laten landen. Het balletje voor de tweary ging echter naar Marion Vlaar, haar balletje lag na twee slagen het dichtst bij de hole van alle dames. Het was jammer dat er vandaag geen prijs te winnen was met de niby (not in bunker yet). De bal van Frank Braas lag na zijn afslag op hole 16 in de eerste bunker. Frank sloeg zijn bal er netjes uit en die belandde zo’n 10 meter voor de tweede bunker. “Hé Frank, dat wordt de niby” zei ik tegen hem. Frank kende de term nog niet, maar slaagde wel met vlag en wimpel (hij maaide een beetje over de bal en deze belandde netjes 10 meter verder in de bunker).

Guus