Ik weet niet hoe jullie Grieks is maar het tweede deel van het woord hyperacusis is afgeleid van het Griekse woord akouoi. Dit betekent: Ik hoor. Hyperacusis wil dus zeggen: Ik hoor teveel. De definitie van Hyperacusis is toegenomen gevoeligheid voor geluid op een niveau dat normaal horende mensen niet zou storen.
Wat heeft dit nu weer met golf te maken hoor ik jullie al denken, maar na afloop werd ik in het clubhuis aangesproken door onze forezitter. Hij was niet zo blij met mijn afslag op hole 16. Nou dat was ik zelf ook niet, wat dat betreft konden we elkaar de hand schudden (wat nu even niet mag). Ik snapte niet eens waar Frank problemen mee had, hij stond op minstens 150 meter en mijn bal belandde nog voor de sloot in het lange gras (ik denk op 130 meter afstand van Frank). Ik vertelde dus dat hij mij waarschijnlijk verwisselde met Jeroen Bakker die wel een goede afslag had en zijn bal net op de heuvel naast de bunker sloeg. Nee, dat was het niet, Frank had last gehad van het geluid van mijn swing! Een duidelijk gevalletje van hyperacusis of hebben meer mensen zulke gevoelige oren.
Goed kunnen horen was overigens wel een pre bij de prijsuitreiking. We zitten door de Corona-crisis zo ver uit elkaar dat wedstrijdleider George van der Velden de prijsuitreiking dubbel moest doen. Eenmaal voor de mensen aan de linkerkant van het terras en eenmaal voor hen aan de rechterzijde. Piet den Dulk was zo slim om in het midden plaats te nemen zodat hij twee keer kon horen dat hij winnaar geworden was van het netto klassement (72 slagen). Daarmee was hij ook bijna winnaar van het bruto klassement, maar daarin scoorde Erik Bark net nog iets beter (87 om 86 slagen).
Andere prijswinnaars waren vandaag Cees Hoek (2e plaats netto met 73 punten), Jan de Vries (3e plaats netto met 75 punten) en Rene Witteveen (3e plaats bruto met 91 punten).
Over mijn eigen score moeten we het maar niet hebben. Het enige positieve was dat marker Jeroen Bakker op hole 18 wist te vertellen dat ik over die hole 20 slagen mocht doen om mijn tweede negen te verbeteren ten opzichte van mijn eerste negen. Nou dat lukte wel (61 om 46 slagen).

Guus