Afgelopen zaterdag klonk er regelmatig hulpgeroep vanaf de eerste verdieping van het restaurant en niemand raakte in paniek! Gelukkig was dat ook niet nodig. 

Wat was er aan de hand? In groepjes van vijf of zes man/vrouw kregen een aantal vrijwilligers van de vereniging en personeelsleden van het restaurant onderricht in het reanimeren van mensen met een hartstilstand. Op initiatief van de sportraad van de gemeente Koggenland waren een aantal vrijwilligers benaderd om een dergelijke cursus te volgen. Een flink aantal gastheren/vrouwen hadden hiervoor hun vinger opgestoken. Voor elke deelnemer was een aparte oefenpop beschikbaar, waardoor ook de hygiëne gewaarborgd was.  

De deelnemers gaven allen te kennen het belangrijk te vinden om in noodgevallen een dergelijk slachtoffer te kunnen helpen of te kunnen assisteren bij een reanimatie. Weliswaar met de kanttekening dat iedereen hoopt dit nooit te hoeven meemaken. Naast de kennis voor een reanimatie werd tevens uit de doeken gedaan wat te doen bij een ernstige verslikking. 

Een positieve handreiking van de gemeente met een enthousiaste en deskundige cursusleiding. Hopelijk krijgt dit een vervolg voor nog meer deskundigen op dit gebied. 

Een gastheer